Antwerpse studenten opgelet! Het is weer tijd voor de zoetste week van het jaar: de ‘Antwerp Chocolate Week’. Ben je een zoetebek? Lees dan zeker verder.

De chocoladeweek loopt van 2 tot en met 11 maart 2018. Wil je graag deelnemen aan deze zoete week, dan heb je een Chocolate Pass nodig. Deze kan je kopen voor €10 in een van de twintig deelnemende chocolatiers en bij de Dienst Toerisme Stad Antwerpen.

Goesting?

Heb je goesting gekregen, maar weet je niet welke zoete plekjes er in Antwerpen deelnemen aan de chocoladeweek? Geen probleem, hier zijn een paar lekkere suggesties.

MoMade Cupcakes

Cakeliefhebbers kunnen zich helemaal laten gaan in dit winkeltje. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan originele cupcakes. Zin in een cakeje met appel, Oreo of framboos? Je vindt het hier allemaal naar hartenlust. MoMade vind je op twee locaties in Antwerpen.

Adres: Reyndersstraat 37, 2000 Antwerpen & in Stadsfeestzaal Antwerpen.

Del Rey

Deze chocolatier-patissier bevindt zich in het hart van de diamantwijk. Al meer dan zestig jaar zijn ze een vast begrip voor de Antwerpenaren. Hier vind je pralines, patisserie, koekjes en ook ijstaarten.

Adres: Appelmansstraat 5, 2000 Antwerpen

Quetzal

Chocoladebar Quetzal is onder de studenten enorm bekend, vooral vanwege hun chocolademelk en verse brownies. Milkshakes, fondues en ijscoupes kan je hier ook terugvinden.

Adres: Lijnwaadmarkt 11, 2000 Antwerpen.

De klassiekers zijn ook van de partij

De grotere, meer bekende chocoladehuizen doen uiteraard ook mee aan deze chocoladeweek, waaronder Neuhaus en Leonidas.

Adres Neuhaus: Korte Gasthuisstraat 1, 2000 Antwerpen

Adres Leonidas: De Keyserlei 28, 2000 Antwerpen

 

Benieuwd welke andere zoete oases nog meedoen aan dit evenement ? Je vindt de brochure op www.antwerpenkoekenstad.be/chocolate-week/