Aewyn is 24 jaar en studeert Multimedia- en Communicatietechnologie aan de Karel De Grote Hogeschool. Hier vertelt zij haar verhaal over hoe het is om als transgender door het leven te gaan.

‘Al van toen ik 12 was besefte ik voor het eerst dat ik “anders” was. In het begin walgde ik van die gedachte. Ik had het gevoel dat het not done was. Op mijn 15 was ik meer op de hoogte van hoe het echt zat: ik ben niet de persoon die de maatschappij voor ogen heeft en ik ben niet de enige.’

‘Het heeft wel nog tot mijn 19de geduurd voor ik het tegen dichte vrienden vertelde. Zij steunden mij volledig in mijn proces. Ik heb me nooit echt gediscrimineerd gevoeld, niet in vriendenkring en ook niet daarbuiten. Transgenders eisen ook niet zo veel eigenlijk. Wij willen, net zoals iedereen, gerespecteerd worden en dat er geen loze assumpties gemaakt worden.’

‘Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik niet eerder ben begonnen met mijn Hormone Replacement Therapy. Nu heb ik mijn eerste puberteit nog moeten doorstaan en het was mentaal zwaar om daarna nog te veranderen. Maar na 3 maanden raken je hormonen wel in evenwicht.’