Naam: Anke Vande Sompele

Leeftijd: 29

Specialisatie: Radio

Jaar van afstuderen: 2008

Job: Social media en communicatie voor kledingwinkel Baby Beluga. Regelmatig helpen in de zaak.

Vorige jobs: Radio Donna, Radio 1, Klara, JIM, VTMKzoom en festivalreporter voor De Standaard

“Het is permanent crisis bij radio en tv, en er worden altijd maar mensen ontslagen. Ik wilde een vaste job vinden maar dat was heel moeilijk. Ze nemen liever iemand aan die al eens op een redactie heeft gewerkt. Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om voor Baby Beluga te werken omdat dat zekerheid en rust geeft, maar ik doe nog van alles. In bijberoep werk ik soms aan opdrachten voor VTMKzoom, en voor de kinderserie ‘Ever after high’ spreek ik enkele stemmen in . Af en toe schrijf ik ook nog artikels. Op die manier probeer ik toch nog met de media bezig te zijn.

Een van de allerleukste dingen die ik heb gedaan, was het filmprogramma Moviesnackx voor JIM. Daarvoor mocht ik, vaak in het buitenland, films gaan kijken in première en de acteurs interviewen. Zo heb ik onder andere Anthony Hopkins, Helen Mirren, Russell Brand en Chris Hemsworth mogen interviewen. Als ik één ding voor de rest van mijn leven zou willen doen, is het dat wel. Ik hou van films en van reizen. Interviewen was trouwens mijn favoriete vak op school. Die job was echt op mijn lijf geschreven.

Ik heb mijn vriendje leren kennen op Artesis Plantijn. We zijn al acht jaar samen en hij is nu basketbalcommentator en sportjournalist voor Play Sports. Mijn beste vriendin heb ik ook op AP ontmoet. Zij werkt nu voor Shelter en TVBastards. Qua leerkrachten onthoud ik vooral meneer Van Doninck en aan Vanderhaeghen heb ik alleen maar goede herinneringen. Wat een topkerel! Tijdens mijn derde jaar Radio zei hij mij dat ik nooit op de radio zou komen, omdat ik een te plat Antwerps accent had. Drie jaar later was ik zenderstem bij JIM…”

geschreven door Hanneke Stoffels