Sommige artiesten werken jarenlang aan een carrière zonder echte hits. Anderen slagen erin keer op keer de hitparade in te nemen. En dan zijn er nog muzikanten die slechts 1 keer in hun leven van het ware succes mogen proeven, de one hit wonders. Een klein overzicht van 5 one hit wonders met een Belgisch tintje. 

Sandra Kim

Sandra Kim is de enige Belgische die ooit het Eurovisiesongfestival kon winnen. Na haar Europees verhaal kon ze geen vervolg breien aan haar succes. Ze probeerde het nog met een cd en trad een paar keer op in een tv-programma, maar daar bleef het ook bij. De Sandra Kim-hype was even snel voorbij als ze kwam.

 

Soeur sourire – Dominique

‘Dominique’ uit 1963 is een van de bekendste liedjes uit de Belgische popgeschiedenis. Het nummer van Soeur Sourire, a k a Jeannine Deckers, stond in heel wat landen zoals Amerika op nummer 1. Toch is het verhaal van ‘de zingende non’ er eentje dat op een valse noot eindigt. Soeur Sourire stond financieel aan de grond genageld toen ze het klooster verliet na haar grote succes. Haar hoge schuld bij de belastingen werd haar te veel. Ze besloot uiteindelijk om samen met een vriendin uit het leven te stappen, een triest verhaal!

 

Gotye – somebody that I used to know

‘Somebody That I Used To Know’ klinkt ibj iedereen wel bekend in de oren. Het nummer van de Australisch-Belgische Gaultier werd in een mum van tijd een wereldhit. Uit het niets belande Wouter de Backer, de echte naam van Gaultier, wereldwijd op nummer 1. Het nummer brak in 2011 alle records en won onder meer een Grammy Award in de categorie Record of the Year.

 

DHT – Listen to Your Heart

Haast ongemerkt slaagde de Vlaamse dance-formatie DHT featuring Edmée erin een wereldhit te maken, of toch ongeveer. Ze coverden de Roxette-hit Listen to your heart. Het nummer In Amerika behaalden ze de top 10 van de charts. Een akoestische versie van het nummer werd later uitgebracht ter nagedachtenis van de slachtoffers van de orkaan Katrina.

 

Technotronic – “Pump Up The Jam”

Iedereen kent dit nummer wel. Van Pump up the jam werden wereldwijd méér dan 4 miljoen exemplaren verkocht. Zowel in Groot-Brittannië als in de Verenigde Staten bereikte het nummer de tweede plaats in de hitlijst en was tevens het eerste house of dNew Beat-nummer dat mainstream werd. Het nummer behaalde driemaal platina.
Er zijn talloze covers en remixen op de markt verschenen, de Duitser Werner Wichtig bijvoorbeeld kwam op de proppen met Pump ab das Bier.

Bron: skynet.com