Elke dag komen we weer een beetje dichter bij de zomer en dat betekent: festivalsssss. Heel veel muziek, vriendschap en pintjes in het zonnetje ( of in de regen als je in België blijft). Hier zijn de grootste festivals (don’t shoot als we er een paar niet vernoemen, het aanbod is gigantisch).

1. Best Kept Secret Festival – Nederland

Afbeeldingsresultaat voor best kept secret 2018

Best Kept Secret is een festival dat plaatsvindt van vrijdag 8 juni tot en met zondag 10 juni 2018 in het Noord-Brabantse Hilvarenbeek op het terrein van de Beekse Bergen. De line-up van dit festival is ieder jaar opnieuw een pareltje. Deze editie staan Arctic Monkeys, Angus & Julia Stone en The National al op het programma. But more to come…

Prijs: 175,00 euro (inclusief camping) voor het hele weekend, 84,00 euro voor een dag.

Locatie: Kommerstraat 1, 5081 NM Hilvarenbeek, Nederland

Meer info: https://www.bestkeptsecret.nl/

2. Graspop – België

Afbeeldingsresultaat voor graspop affiche 2018

Het evenement voor de metal-fans mogen we zeker niet vergeten. Heb je zin om eens goed te headbangen en te schreeuwen? Of om super toffe mensen te leren kennen? Dan is Graspop zeker iets voor jou. Zet de luchtgitaren maar al klaar! (Sorry, dom mopje)

Prijs: 218,00 euro voor 4 dagen (Camping inbegrepen) opgepast: SOLD OUT, je kan nog wel het combiticket XL kopen voor 245,00 euro, een dagticket kost 99,00 euro.

Locatie: Dessel

Meer info: https://www.graspop.be/nl/

3. Pinkpop – Nederland

Afbeeldingsresultaat voor pinkpop affiche 2018

Wat.Een.Line-up. Bruno Mars, Snow Patrol, Sevn Alias, Years & Years, The Kooks, Oh Wonder, Foo Fighters, The Editors, Pearl Jam, ik sla helemaal tilt. Het breekt mijn hart (ja, ik ben dramatisch) dat het juist tijdens de examens valt… 🙁

Prijs: 230,00 euro voor 3 dagen (inclusief camping), 110,00 euro voor 1 dag.

Locatie:  Megaland in Landgraaf, Nederland

Meer info: https://www.pinkpop.nl/2018/

4. Rock Werchter – België

Afbeeldingsresultaat voor rock werchter affiche 2018

Aaaah, de good old Rock Werchter, een echte klassieker onder de Belgische festivals. Met elk jaar een prach-ti-ge line-up. Arctic Monkeys, Snow Patrol, Queens of the Stone Age, Muse en ga zo maar door. Iets duurder, en iets meer kans op regen, maar god wat is het de moeite.  Zoek zeker de verschillende standen op van Studio Brussel, Red Bull en Jupiler , je kan er van alles winnen.

Prijs: 238,00 euro (+27,50 euro camping) voor 4 dagen, 102,00 euro voor 1 dag.

Locatie: Werchter ( Trein nemen tot Leuven, daar nemen de pendelbussen je mee naar de festivalsite)

Meer info: https://www.rockwerchter.be/nl/

5. Balaton Sound – Hongarije

Afbeeldingsresultaat voor balaton affiche 2018

Bakken, braden en branden in de hete Hongaarse zon met een goed muziekje op de achtergrond en een frisse pint in de hand. Lekker afkoelen in het Balatonmeer en vooral: veel internationale banden smeden. Zalig, toch? Balaton is een festival voor echte dansfreaks. Ook dit jaar staan er weer killerdj’s op de affiche. David Guetta, Martin Garrix, The Chainsmokers en zelfs Big Shaq ( die van Mans Not Hot ) zijn aanwezig. Het jammere van de zaak? Door een concert van Ed Sheeran wordt Rock Werchter een aantal dagen verlaat, wat ertoe leidt dat Balaton Sound en Werchter op hetzelfde moment vallen,…. Dilemma!

Prijs: 210,00 euro voor 5 dagen (+ 20,00 euro camping) , 62,00 euro voor 1 dag.

Locatie: Zamárdi, Hongarije

Meer info: https://balatonsound.com/nl/

6. Cactusfestival – België

Afbeeldingsresultaat voor cactusfestival affiche 2018

Cactusfestival vindt plaats in het bekende Minnewaterpark in Brugge. Het is gezellig en focust voornamelijk op Belgische artiesten. Je kan het festival gemakkelijk combineren met een bezoekje aan de prachtige stad. Er rijden trouwens nachtbussen naar Gent voor slechts 10,00 euro.

Prijs: 110,00 euro voor een weekend (+ 13,00 euro camping), 49,00 euro voor 1 dag.

Locatie: Minnewaterpark, Brugge

Meer info: http://www.cactusfestival.be

7. Dour – België

Afbeeldingsresultaat voor Dour affiche 2018

Dour, het eerder alternatieve festival dat bekend staat om zijn drugsgebruik. Maar daar hoef je je allemaal niks van aan te trekken, want ook dit jaar is de line-up de moeite waard: Beth Ditto, Soulwax, Selah Sue, Mura Masa, The Chemical Brothers, Tyler the Creator en Alt-J. Naast deze bekende toppers is het festival perfect om nieuwe namen te ontdekken.

Prijs: 160,00 euro voor 5 dagen (inclusief camping), 70,00 euro voor 1 dag

Locatie: Dour, België. Vanaf het station van Saint-Ghislain kan je een pendelbus naar het festivalterrein nemen.

Meer info: http://www.dourfestival.eu/nl/

8. Les Ardentes – België

Afbeeldingsresultaat voor Les Ardentes affiche 2018

Als je een hiphop-fan ben, is dit het uitgesproken festival om naartoe te gaan. Vorig jaar stond de geliefde Kendrick Lamar nog op de mainstage. Dit jaar is het de beurt aan onder andere MC Solaar, Damso, Whiz Kalifa, Angele en Lil Kleine. Zeker de moeite waard als je je rapskills nog eens wil bovenhalen.

Prijs: 140,00 euro voor 5 dagen (inclusief camping), 60,00 euro voor 1 dag.

Locatie: Parc Astrid de Coronmeuse in Luik, België

Meer info: http://www.lesardentes.be/festival/fr

9. Gentse Feesten – België

Afbeeldingsresultaat voor gentse feesten affiche 2018

Toegegeven, niet veel mensen zien de Gentse Feesten als een festival, maar voor mij behoort dit zeker tot die categorie. Pintjes en muziek aan de Leien, tijdens een zwoele zomeravond, wat wil je nog meer? Zeker Polé Polé is een aanrader als je nog eens goed wil dansen. Pas wel op wanneer je heel dringend naar toilet moet en je er niks beter op weet je gevoeg op straat te doen, de boetes zijn zéér hoog. De Genste Feesten gaan dit jaar door van 13 tot en met 22 juli.

Prijs: gratis

Locatie: verspreid over heel Gent

Meer info: https://gentsefeesten-2017.stad.gent/nl ( er is nog geen website voor de editie van 2018, voor een globaal idee kan je de website van 2017 bekijken)

10. Tomorrowland – België

Afbeeldingsresultaat voor tomorrowland affiche 2018

Om niet te overdrijven, hét bekendste festival in België. Mensen vliegen van over de hele wereld, al dan niet met het speciale Tomorrowland-vliegtuig, naar ons landje om het muziekevent live te kunnen ervaren. Grote namen zoals Steve Aoki, Don Diablo, Oliver Heldens, Tiësto, French Montana, Netsky staan allemaal op het podium van Tomorrowland, en dat op slechts 1 dag. Alle wereldberoemde dj’s vechten om een plaatsje op een podium van het festival. Zelfs met het invoeren van een tweede weekend, vlogen de tickets de deur uit. Was jij op tijd?

Prijs: 225,00 euro voor 3 dagen (exclusief campingtickets: hiervoor zijn verschillende formules), 94,00 euro voor 1 dag

Locatie: De Schorre in Boom, België

Meer info: https://www.tomorrowland.com/global/

11. Pukkelpop – België

Afbeeldingsresultaat voor pukkelpop affiche 2018

Alweer een heel bekend Belgisch festival. Pukkelpop pakt ieder jaar uit met een fantastische line-up en staat bekend om zijn chille sfeer. Het is zeer populair bij de jongere jeugd, wat natuurlijk niet betekent dat wij studenten ook geen fun kunnen hebben daar op het terrein in Kiewit. Wie het jammer vond dat hij/zij Kendrick Lamar miste in het Sportpaleis (waaronder ik) krijgt een tweede kans! De Humble-zanger staat op zaterdag 18/08 op de main stage. Nu maar hopen dat je geen herexamens hebt…

Prijs: Nog niet bekend

Locatie: Kiewit, Hasselt, België

Meer info: https://www.pukkelpop.be/nl/

12. Sziget Festival – Hongarije

Afbeeldingsresultaat voor sziget festival affiche 2018

Een festival midden in de prachtige hoofdstad van Hongarije met een aantal prachtige namen. Kendrick Lamar, Dua Lipa, Lana Del Rey, Kygo en Mumford and Sons zijn nog maar een aantal voorbeelden. Als je er dan toch bent kan je even goed een bezoekje aan Boedapest brengen.

Prijs: 299,00 euro voor een week ( inclusief campingticket), 70,00 euro voor 1 dag.

Locatie: Boedapest, Óbudai-eiland (Óbudai-sziget).

Meer info: https://szigetfestival.com/nl/

13. Lollapalooza – Duitsland

Afbeeldingsresultaat voor lollapalooza berlin affiche 2018

Een festival in het hartje van Berlijn. Geniet van de muziek van Dua Lipa, Imagine Dragons, The Weeknd, David Guetta en Kygo op en ervaar tegelijkertijd de cultuur van de Duitse hoofdstad. Staat zeker op mijn eigen verlangingslijstje!

Prijs: 139,00 euro voor een weekendticket ( er is geen camping aanwezig!) en 79,00 euro voor 1 dag

Locatie: Olympiastadion & Olympiapark , Olympischer Platz 3, 14053 Berlin.

Meer info: https://www.lollapaloozade.com/en/

14. Crammerock – België

Afbeeldingsresultaat voor crammerock berlin affiche 2018 (De nieuwe affiche wordt, as we speak, gemaakt)

Last, but not least: een klein festival in Stekene, Oost-Vlaanderen. Het is een groot succes bij de lokale bevolking, en voornamelijk bij middelbare school studenten. Ze hebben een mooie line-up met zo nu en dan een grote uitschieter. Ze willen een kans aan beginnende artiesten geven om zichzelf te kunnen geven op het podium. Zeer leuk als je voor het begin van het nieuwe schooljaar nog een festivalletje wil meepikken en het niet te duur mag zijn.

Prijs: 55,00 euro voor het weekend (Camping kost 14,00 euro), een dagticket kost 35,00 euro

Locatie: Burchtakker, 9190 Stekene

Meer info: https://crammerock.be/home (de website moet nog geüpdatet worden)

 

Zo, nu ben je up to date met alle grote festivals deze zomer. Veel plezier!