Naam: Angelin Tresy

Leeftijd: 21 jaar

Opleiding: Communicatiemanagement

Jaar: 2e jaar

door Amelie Michiels

 

Angelin studeert al twee jaar communicatiemanagement aan de AP hogeschool. Ze is afkomstig uit West- Vlaanderen maar ze verbleef 1 jaar lang in India bij een gastgezin. Ze vertrok als vele andere jongeren een jaar naar het buitenland om veel bij te leren, rond te reizen , nieuwe mensen te leren kennen maar vooral om te genieten. Na een jaar kwam ze met pijn in het hart terug naar België en begon ze aan haar opleiding aan de AP hogeschool.

Na twee jaar in Antwerpen op kot te zitten begint de West – Vlaamse Angelin steeds meer en meer van de stad te houden. Ze komt uit het verre Ieper helemaal tot de peperkoekenstad om de opleiding te volgen. Angelin is iemand die graag nieuwe dingen ontdekt en niet bang is om het onbekende te gaan verkennen.

Wanneer ze een lange week op school heeft gezeten, blijft ze soms een weekendje op kot in plaats van de lange reis naar huis en terug te maken. De weekendmarkt in Antwerpen is dan ook haar favoriete plek, zaterdag en zondag staan er kraampjes met verschillende soorten goederen, eten en drank.

De markt is vlakbij de school aan het theaterplein. Angelin houdt ervan om er enkele uren wat rond te kuieren en een hapje te eten. De markt is voorzien van een uitgebreide wereldkeuken. Het Indisch eten is haar dan ook goed bevallen tijdens haar jaartje in het buitenland en af en toe wil ze dat nog eens opnieuw beleven.

In haar thuisstad, Ieper is ook een weekendmarkt maar die is naar eigenzeggen niet zo groot en uitgebreid als die in Antwerpen. Angelin heeft een stukje van haar hart verloren in het mooie Antwerpen en ze is blij dat ze ervoor gekozen heeft om net hier te komen studeren.