In een bruisende stad als Antwerpen is er meer dan alleen het uitgaansleven. Er is ook een overvloed aan cultuur. Benieuwd wat er te beleven valt dit voorjaar? Hier zijn enkele suggesties van de redactie voor de cultuurliefhebbers.

MAART

King Dalton

 

De band King Dalton brengt een exclusief clubconcert in Antwerpen. Broers Pieter en Jonas De Meester, Tomas De Smet, Jorunn Bauweraerts en Frederik Heuvenick zijn er klaar voor om jou van je sokken te blazen. Jazz, funky, folk,… Deze band heeft het allemaal.

Waar? Bourlaschouwburg

Wanneer? 13 maart

Kaarten kosten €16

https://www.toneelhuis.be/nl/programma/king-dalton/

A Night at the Opera

Het genre opera is niet erg begeerd onder studenten. Wil je het toch eens een kans geven? ‘A Night at the Opera’, van Music Hall, is een jaarlijks terugkerende show gevuld met de mooiste en bekendste operastukken.

Waar? Stadsschouwburg

Wanneer? 17 maart

Kaarten kosten tussen €29,90 en €54,90

vhttp://www.stadsschouwburg-antwerpen.be/nl/kalender/2017-2018/a-night-at-the-opera

Slisse & Cesar

Dit theaterstuk is geregisseerd door niemand minder dan Stany Crets. Voor dit stuk werkt hij samen met een topcast: Sven De Ridder, Warre Borgmans, Dirk Lavrysen, Leen Dendievel, Juan Gerlo, Vicky Florus, Greet Rouffaer, Joyce Beullens en Pieter Casteleyn. Dit kan toch gewoon niet slecht zijn?

Waar? Elckerlyc

Wanneer? Tot 18 maart

Kaarten verkrijgbaar vanaf €24,50

https://www.elckerlyc.be/nl/programma/slisse-en-cesar.htm

Vergeef ons

Dit theaterstuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van A.M. Homes. Het stuk benadrukt het feit dat elke familie anders is en kan nog het beste omschreven worden als een soap. Een massa aan personages passeren de revue en worden verwerkt in een spinnenweb van intriges en gebeurtenissen. De cast bestaat uit acht acteurs die het verhaal tot leven brengen. Benieuwd hoe ze dat voor elkaar krijgen?

Waar? Bourlaschouwburg

Wanneer? 28 – 31 maart

Kaarten kosten tussen €10 en €22

https://www.toneelhuis.be/nl/programma/vergeef-ons/

Het Zwanenmeer

Het bekendste en meest gedanste balletstuk alle tijde strijkt eind maart neer in Antwerpen. Music Hall Classics presenteert het romantische verhaal over een prins en een zwaan. Het sprookje blijft mensen wereldwijd raken. Wil je dit magische verhaal ook eens met eigen ogen zien? Laat deze kans dan niet aan je neus voorbijgaan.

Waar? Stadsschouwburg

Wanneer? 30-31 maart

Kaarten kosten tussen €24 en €69

http://www.stadsschouwburg-antwerpen.be/nl/kalender/2017-2018/het-zwanenmeer-2018

MNM Back to the 90s & Nillies

Zin in een nostalgische avond bomvol hits die je luidkeels, noot per noot, kan meebrullen? Dan is dit concert wellicht iets voor jou. Wim Soutaer, Sam Gooris, 2 Fabiola, Regi en de Vengaboys zijn slechts enkele van de vele artiesten die een knalshow gaan geven.

Waar? Sportpaleis

Wanneer? 30-31 maart

Kaarten kosten €39,50

Familie-tickets (4+1 personen) kosten €158

https://www.sportpaleis.be/nl/kalender/2017-2018/mnm-back-to-the-90s–nillies

APRIL

Nonkel Jef & de verloren zoon

Vlaanderens favoriete boer, nonkel Jef, is weer terug in een nieuw avontuur. Een projectontwikkelaar wil zijn boerderij kopen. Wat doet nonkel Jef hiermee? Laat hij zich verleiden door het grote geld of blijft hij trouw aan zijn geliefde boerderij? Lijkt die landmeter nu ook niet verdacht veel op iemand die hij al eens heeft ontmoet?

Waar? Elckerlyc

Wanneer? 30 maart tot 15 april

Kaarten verkrijgbaar vanaf € 21,50

http://www.elckerlyc.be/nl/programma/nonkeljef.htm

De Efteling Sprookjesmusical De Gelaarsde Kat

Laat je betoveren door de nieuwe, kattige Sprookjesmusical De Gelaarsde Kat. Het verhaal gaat over de Gelaarsde Kat en een molenaarszoon. Deze twee raken al snel bevriend. De kat belooft de zoon alles te geven wat hij maar kan wensen, in ruil voor kleren en… laarzen. Zal de kat zich aan deze belofte houden? Kom het te weten tijdens deze magische avond.

Waar? Stadsschouwburg

Wanneer? 4 april

Kaarten kosten tussen €18 en €24

http://www.stadsschouwburg-antwerpen.be/nl/kalender/2017-2018/de-efteling-sprookjesmusical-de-gelaarsde-kat

Lana Del Rey LA to the moon

Na hits als ‘Videogames’, ‘Blue Jeans’ en ‘Summertime Sadness’ is de ster van deze Amerikaanse zangeres alleen maar aan het rijzen. In juli kwam haar nieuwste album ‘Lush For Life’ uit, met als gevolg een gloednieuwe tour. Op 17 april is Antwerpen aan de beurt, de enige stad in de Benelux die ze aandoet met deze tour.

Waar? Sportpaleis

Wanneer? 17 april

Kaarten kosten tussen €40 en €80

http://www.sportpaleis.be/nl/kalender/2017-2018/lana-del-rey

Arcade Fire Infinite Content – 2018 Performing in the Round

De Canadese band is weer helemaal klaar om een wervelende show te komen geven in het Sportpaleis. Na hits als ‘Ready To Start’, ‘Wake Up’ en ‘No Cars Go’ kwamen ze met hun grootste hit, sinds hun bestaan, op de proppen: ‘Everything Now’.

Waar? Sportpaleis

Wanneer? 19 april

Kaarten kosten tussen €41 en €54

http://www.sportpaleis.be/nl/kalender/2017-2018/arcade-fire

Nathalie Meskens Meskens in Motown

Bezige bij Nathalie Meskens is razend populair. Ze presenteert niet alleen succesvolle televisieprogramma’s, ze acteert ook in allerlei series en films. In ‘Tegen De Sterren Op’ bewees ze al dat ze ook nog eens kan zingen. Met haar tournee ‘Meskens in Motown’ brengt ze een ode aan allerlei soulklassiekers.

Waar? Stadsschouwburg

Wanneer? 20 april

Kaarten kosten tussen €29 en €39

http://www.stadsschouwburg-antwerpen.be/nl/kalender/2017-2018/nathalie-meskens

MEI

Stuk Ongeluk

Een theaterstuk met onder meer Sven De Ridder, Tania Kloek, Kobe Van Herwegen, Koen Van Impe, Jan Van Dyke, Dirk Van Vooren en Britt Van der Borght kan gewoon niet anders dan goed en grappig zijn. De regie wordt onder handen genomen door Stany Crets. Een theaterstuk waarbij alles fout loopt, loopt dat goed af?

Waar? Elckerlyc

Wanneer? 20 april – 21 mei

Kaarten verkrijgbaar vanaf € 21,50

http://www.elckerlyc.be/nl/programma/stukongeluk.htm

The Best of Musicals

Wat dacht je van een show waarin je wordt meegezogen van de ene musical naar de andere? Klinkt goed toch?! Wereldhits als ‘Don’t cry for me Argentina’, ‘Dancing queen’, ‘Greased lightning’, ‘The music of the night’ en ‘Let it go’ vloeien in elkaar over in één prachtige musical. Ze worden gebracht door een live-orkest en topcast met o.a. Hans Peter Janssens, Fleur Brusselmans, Deborah De Ridder, Sven Tummeleer, Marleen van der Loo en Elke Buyle. Een must-see voor musicalfans!

Waar? Stadsschouwburg

Wanneer? 4 mei

Kaarten kosten tussen €29,90 en €54,90

http://www.stadsschouwburg-antwerpen.be/nl/kalender/2017-2018/the-best-of-musicals

A Tribute to George Michael The Edge Of Heaven Tour

George Michael fans opgelet! Een tributeconcert voor een van de allergrootste artiesten aller tijde komt naar Antwerpen. Een liveband samen met de beste ‘look-a-like’-leadstemmen, vergezeld met backing vocals, brengen zijn tijdloze hits weer tot leven. Geniet tijdens deze unieke avond van ‘Faith’, ‘Careless Whisper’, ‘Freedom’, ‘The edge of heaven’ en nog zo veel meer.

Waar? Stadsschouwburg

Wanneer? 11 mei

Kaarten kosten tussen €39 en €49

http://www.stadsschouwburg-antwerpen.be/nl/kalender/2017-2018/a-tribute-to-george-michael

Marco Borsato Thuis

Borsato is terug thuis. Met een gloednieuw album ‘Thuis’ gaat hij drie avonden de pannen van het dak zingen in het Sportpaleis. Hij is er even tussenuit geweest, maar is weer helemaal klaar om zijn fans te entertainen.

Waar? Sportpaleis

Wanneer? 16, 18 & 19 mei

Kaarten kosten tussen €44 en €60

http://www.sportpaleis.be/nl/kalender/2017-2018/marco-borsato

Jeff Dunham Passively Aggressive

De wereldberoemde buikspreker is klaar om je weer buikpijn van het lachten te geven. Samen met zijn vaste vriendjes Walter, Achmed the Dead Terrorist, Bubba J en Peanut bezorgt hij jou en je gezelschap een avond die je niet snel zal vergeten. Denk eraan, maak Achmed the Dead Terrorist niet kwaad of hij schreeuwt… ‘I kill you!’

Waar? Sportpaleis

Wanneer? 21 mei

Kaarten kosten tussen €36 en €63

http://www.sportpaleis.be/nl/kalender/2017-2018/jeff-dunham

Katy Perry Witness: The Tour

Superster Katy Perry zorgt eind mei voor een visueel spektakel in Antwerpen. Zin om mee te kwelen met haar nieuwste hits ‘Chained To The Rhythm’ en ‘Bon Appétit’? Of met haar grootste klassiekers ‘I Kissed A Girl’, ‘Hot n Cold’, ‘Firework’, ‘Teenage Dream’, ‘E.T.’, ‘Dark Horse’ en ‘Roar’? Waar wacht je nog op!

Waar? Sportpaleis

Wanneer? 24 mei

Kaarten kosten tussen €45 en €133

http://www.sportpaleis.be/nl/kalender/2017-2018/katy-perry