Op 30 maart opent in Antwerpen het nieuwe café Tram 3. De plek waar bazin Liesbet Goedemé de roaring twenties en The Great Gatsby naar boven wil halen. Het wordt naar eigen zeggen een “verborgen parel in de binnenstad”.

Geheime locatie

De locatie van het nieuwe café was midden februari bij de aankondiging van de opening nog geheim, maar stilaan doken er via social media enkele tips en in het straatbeeld ook stickers op. Afgelopen week verloste Het Laatste Nieuws ons uit ons lijden en publiceerde de locatie. Tram 3 zal openen op de Oude Koornmarkt, maar let op: aan de buitenkant zal je niet kunnen zien wat er aan de binnenkant te beleven is.

Letterlijk en figuurlijk

Het café kreeg de naam naar aanleiding van de dertigste verjaardag van uitbaatser Liesbet -voor velen beter bekend als Lizzie-, maar is ook een letterlijke verwijzing naar de tramlijn die naar Merksem rijdt, waar ze geboren en getogen is.

Altijd feest

Tram 3 wordt een plek voor iedereen, maar Goedemé mikt toch vooral op de Antwerpenaren en minder op toeristen. Ze wil een café creëren waar het ieder weekend feest is.