Kendra Jewell Rogers – 18 maart 2019

Vrachtwagens komen met moeite de Meir opgereden, vooral als dat achteruit moet. Dat vanwege de verschillende obstakels in de weg en de beperkte draairuimte voor de grote vervoermiddelen. Eén van die chauffeurs kon vanochtend, met behulp van een vriendelijke voorbijganger, maar net z’n draai maken zonder ergens tegenaan te rijden.

Onhandige situatie
Sinds 22 oktober 2018 zijn er extra maatregelen in de winkelstraat. Dat naar aanleiding van eerdere internationale aanslagen op drukke winkelstraten. De Meir en een aantal omgevende straten zijn sindsdien een voetgangerszone. Volgens een vrachtwagenchauffeur, die anoniem wenst te blijven, is het gewoon niet te doen, “dat je met zo’n vervoer de stad in moet, … ‘t is klote”.

De verkeerspaal die eerder door de vrachtwagenchauffeur omver gereden werd.
De verkeerspaal die eerder al omver gereden werd.


Hinder in verkeer
Naast de permanente verstoring voor het verkeer door de verscheidene paaltjes en de zogenoemde breugelbakken, die als obstakel dienen, kampen vrachtwagenchauffeurs ook met de wafelkraam die op de Meir staat geparkeerd. Door de plaatsing van die wafelkraam is de breedte die vrachtwagenchauffeurs ter beschikking hebben erg verkleind. Om achteruit de draai te maken van de Wapper naar de Meir is daarom ook vermoeilijkt.

Het vertraagd je met je werk, brengt je humeur op nul en het kan ook schade aan je vrachtwagen of de stad brengen. “Ik heb daarnet ook al een paal omver gereden.”, aldus de vrachtwagenchauffeur.Een voorbijganger die zo vriendelijk was om de vrachtwagenchauffeur te helpen bij het maken van de verschrikkelijke bocht.
Voorbijganger helpt de vrachtwagenchauffeur bij het maken van de bocht.


Vriendelijke voorbijganger
Alleen is het een onmogelijkheid om achteruit veilig de hoek af te slaan. De meeste voorbijgangers kijken geen oog op of om terwijl de vrachtwagen op hun afkomt. Iemand die dat wel deed was ook zo vriendelijk om de ogen van de chauffeur buiten de cabine te zijn. Op zijn aanwijzingen heeft de chauffeur de draai, die heel nipt was, veilig kunnen maken zonder iets of iemand aan te rijden.