Vinyl is weer in, zo veel is duidelijk, in sommige subgenres is het zelfs nooit weggeweest.  Als je zelf vinyl verzamelt, dan weet je wel waar ik het over heb: er is toch geen beter gevoel op een regenachtige dag dan om op een beurs of in een platenwinkel door de vinyls te bladeren op zoek naar iets dat er bijna om smeekt om opgenomen te worden in je verzameling? Om het in de buurt van campus Meistraat te houden zijn hier mijn 5 favoriete spots om mijn vinyl te halen (tussen de lessen door of niet).

1. Fatcat

Voor zowel vinyl als CD is Fatcat veruit mijn favoriet, puur omdat er zo vaak nieuwe releases bij zitten of de dingen die je niet wit dat je nodig had in je collectie.

 

2. Rocking Bull

De Rocking Bull is een metalshop en -cafe, dus hier wordt uitsluitend metal verkocht. Gezien ik zelf een metalhead ben, is dit ook een van mijn vaste plekken, ik kan hier sowieso wel iets vinden, al is het niet wat ik zoek.

 

3. Backtrack

Hier kan je al wel wat uniekere, moeilijk te vinden dingen spotten, net zoals bij de volgende. Deze heeft wel ietwat ongelukkige openingsuren, je kan niet verwachten om er at random een keer binnen te stappen (ik toch niet).

 

4. Tune Up

Recent verhuisd en nu toch meer in de spotlight. Deze foto’s zijn nog van de vorige shop, gezien ik de kans nog niet heb gehad om de nieuwe eens binnen te stappen (shame on me!). Tune up trok op zijn vorige locatie geen constante stroom klanten, dus ik was wel blij om even uit de drukte van de stad te zijn.

 

5. Coffee & Vinyl

Deze is hier laatst uitvoerig op de website besproken, dus voor dat artikel kan je altijd hier terecht.