Ineke Engelen, 21 jarige studente journalistiek

“Ik ben altijd al wat jongensachtig geweest. Jongens zag ik dan ook enkel als mijn vrienden, niets meer. In het tweede leerjaar besefte ik dat ik me aangetrokken voelde tot meisjes. Vanaf dan heb ik wel nog een tijdje gewacht met het aan iemand te vertellen.

Tijdens de periode dat ik het tegen niemand zei voelde ik me slecht. Ik zat in een dilemma, aan de ene kant wou ik gewoon een masker opzetten. Aan de andere kant wou ik ervoor uitkomen, dat was natuurlijk de enige manier om bij meisjes kans te maken.

Op mijn veertiende ben ik uit de kast gekomen. Ik was verliefd op een meisje van de voetbal en had dat enkel tegen mijn zus gezegd. Omdat zij het zo moeilijk vond dit geheim te bewaren heeft ze het aan mijn ouders verteld.

Door een facebookpost heb ik mijn omgeving ingelicht. Op die moment leek mij dat de beste manier. Of ik het nu opnieuw zo zou doen? Daar ben ik niet zo zeker van.”