Na het stormweer van afgelopen weekend kwamen meer dan 78.000 oproepen binnen bij het speciale noodnummer voor stormschade. Het nummer werd zaterdag om 13:00 geactiveerd en sindsdien komen non-stop meldingen binnen. In Antwerpen waren vanmorgen nog 500 openstaande meldingen. Brandweerman Jelle bij Brandweer Post Centrum in Antwerpen moest vanmorgen om 07:00 direct aan de bak.

“De meeste oproepen die we krijgen zijn voor stormschade: loshangende dakgoten, dakpannen die naar beneden vallen, stukken roofing die naar beneden komen waaien, waterschade… Eigenlijk alles wat door de storm is weggevlogen.” Het brandweerteam gaat er met de ladder op af.

Vanmorgen vroeg was één van de gouden beelden op de huizen bij Grote Markt losgeraakt. “Dus die hebben we met de ladderwagen naar beneden gehaald,” vertelt Jelle.

Ondanks het noodnummer hebben gewone meldingen voorrang aldus Jelle: “Het noodnummer is extra, we proberen tussendoor alle schade van gister op te kuisen. We gaan zien wat er komende week nog komt, maar gister was het wel echt extreem.”