Van 22 maart tot 24 maart 2017 gingen de studenten 2JOU op verkenning in Wallonië. We publiceren hier de beste interviews van die reportagereis.

 

“TEC heeft simpelweg het geld niet om investeringen te doen.”

Matthieu Daele

Matthieu Daele (foto Matthieu Daele)

Treinen met een uur vertraging, bussen die mee in de file staan en metroborden waar geen of foute informatie op staat. Wij Vlamingen maken ons er vaak druk over. Maar hoe zit het over de taalgrens? Is ons openbaar vervoer echt zo slecht als we denken of kan het nog erger? Matthieu Daele (Ecolo) licht een tipje van de sluier op over de problemen en oplossingen in de jungle van het Waalse openbaar vervoer.

Interview: Laura Geudens en Luka Van Royen

“Elke vrouw heeft haar perfecte juweel”

Sophie Clément

Sophie Clément startte in 2006 met haar eigen merk “Les bijoux de Sophie” en opende 2 maanden geleden haar eigen juwelenboetiek in ‘La Rue Haute Marcelle’ in Namen.

Ze maakt haar eigen, gepersonaliseerde juwelen voor vrouwen, en dat doet ze met hart en ziel.

Interview: Larisa de Vries

Foto’s: Ilse Schoenmakers

“Wij genieten meer van het leven”

Max Zimmermann

Nog geen twee uur voor de opnames van het journaal is er geen stress te bespeuren als directeur Max Zimmermann ons rondleidt door het gebouw van TV COM, de regionale televisiezender van Waals-Brabant. In het heuvelachtige en desolate Céroux-Mousty bij Louvain-la-Neuve, op een plaats waar je allerminst een televisiestudio verwacht, ligt de werkdruk duidelijk minder hoog dan bij de Vlaamse regionale zenders.

Interview en foto: Frederik Verhoeven