Antwerpen is een van de weinig steden waar burgers kleding dragen met de naam van hun stad op. “Antwerpen is ‘t stad en de rest is parking”is een slogan die de meeste onder ons wel bekend is. Waar komt deze voorliefde vandaan? Is Antwerpen dan wel echt zo geweldig? Lees hier TIEN argumenten waarom wel.

 

Numero 1 : Architecturale parels

Antwerpen heeft een paar uitzonderlijk mooie gebouwen. Centraal Station, de Kathedraal en het Stadhuis zijn authentieke voorbeelden daarvan. Het havenhuis en het MAS zijn de iets hedendaagsere voorbeelden.

 

Numero 2 : Rubens

Antwerpen heeft een op zichzelf al een kunstig verleden. Peter Paul Rubens maakt echter dat vele kunstliefhebbers een kijkje komen nemen naar Rubens zijn verblijfplaats in het Rubenshuis.

giphy-22.gif

 

Numero 3 : A little party never killed nobody

Antwerpen is een levendige stad zowel voor jong als oud. De stad heeft een bruisend nachtleven met de juiste hoeveelheid dansclubs, cocktailbars, jazzclubs, karaokebars,… Ze zijn verspreid over de hele stad dus je zal sowieso niet heel ver naar huis moeten wandelen (lees: kruipen).

giphy-20

 

Numero 4 : Marktjes à volonté

Antwerpen telt tientallen pleintjes van eender welk formaat. Dagelijks vinden er dan ook marktjes plaats die je zeker niet kan missen! De vogeltjes markt en exotische markt behoren tot de must-do.

giphy-21

 

Numero 5 : Shop in stijl

De Meir. Meer hoeft er niet over gezegd worden. Het aanbod aan winkels maar ook de gebouwen waarin deze winkels zich bevinden zijn adembenemend en zeker de moeite waard! Wie het liever heeft voor de iets duurdere winkels kan altijd de Nationalestraat of Kammenstraat in.

giphy-23

Numero 6 : De lichtjes van de Schelde

Een avondwandeling maken langs de Schelde is een must-do in Antwerpen. De haven is een van de grootste van Europa en ‘s avonds fonkelen haar lichtjes fel in de nacht. Romantisch is hier wel op zijn plek.

 

Numero 7 : Restaurants op ongekende locaties

Niet alleen kan je in Antwerpen van heerlijke frietjes genieten. De stad biedt een waaier aan restaurants voor zowel de kleine als grote portefeuille. (Vaak betaal je wel iets meer voor de locatie.) Zo heb je bijvoorbeeld sterrenrestaurant t’ Zilte bovenaan het MAS.

giphy-17

 

Numero 8 : Diamonds, diamonds & diamonds

Zoek je een verlovingsring voor je vriend of vriendin? Of wil je gewoon eens wandelen langs de etalages met diamanten. In de Diamantenwijk in Antwerpen worden meer diamanten verhandeld dan in heel Europa.

giphy-18

 

Numero 9 : De oude voetgangerstunnel

De oude voetgangerstunnel verbind Rechter- met Linkeroever. Je kan er zowel te voet door als met de fiets en is sinds zijn bouwjaar 1933 nog steeds niet gerestaureerd. De ideale plek voor fotoshoots maar ook om Sint-Anneke, ook wel de plage van’t stad genoemd, te bezoeken.

giphy-19

 

Numero 10 : BIER!

Wie België zegt, denkt meteen aan bier. Antwerpen is geen uitzonderlijke stad. Ook hier worden er dagelijks duizenden liters van het gouden nat vergoten. De talloze biercafés beschikken uiteraard over een bijzonder arsenaal Belgische bieren. In 2011 werd café Kulminator tot beste biercafé gekroond.

giphy-16

 

Hopelijk was deze blogpost geen verspilling van jullie kostbare tijd! Vergeet zeker niet mijn pagina te liken EN te abonneren. Laat zeker weten wat jullieervan vinden!

XXX LB

 

 

 

Bronnen:
https://www.visitflanders.com/nl/inspiratie/bestemmingen/7-redenen-om-antwerpen-te-bezoeken.jsp?country=nl_NL