Geen zin in om naar een standaard Italiaan te gaan of naar een saai restaurant waar het al te veel gevraagd is als je iets ‘zonder champignons’ vraagt. Hier heb je een lijstje van TIEN must-eatplaces in Antwerpen!

Numero 1: Hümm – House of Hummus

De hummusfans zullen hier waarschijnlijk al eens van gehoord hebben en zelfs al gegeten hebben. Al diegene die dat nog niet hebben gedaan, SHAME ON YOU. Als je niet kan kiezen uit de gevarieerde menu kan je altijd gaan voor een ‘feed me-plate’. Je krijgt dan een combo van gerechten. Zo heb je het beste van de hele menu.

giphy-36

Numero 2: Bavet

Super leuk concept waar je zelf je pasta, saus en extraatjes kan kiezen. Als je geen zin hebt in een klassieke bolongaise, kan je altijs mix-en-matchen. Omdat het restaurant zo populair is, moet je er wel even op letten dat je niet vergeten wordt. BONUS: De bavet (lees: slabbetje) is AWESOME.

giphy-35

Numero 3: De Bomma

Een ouderwets interieur en gerechten die je standaard elke zondag bij de bomma eet: een korte samenvatting van dit restaurant en een zalig concept! De meeste bomma’s maken er de gewoonte van om hun kleinkinderen vet te mesten, dit restaurant doet het niet anders. De porties zijn zodanig groot dat je ook in dit restaurant je broeksknoop moet losmaken. Geen zin in al dat chique gedoe maar gewone bomma-kost? Dit is de place2be.

giphy-38

Numero 4: Bia mara

Verse fish & chips waarvoor je niet naar Londen hoeft! Finally. Bia Mara stelt een ‘vis van de dag’ voor en maakt verschillende combinaties tussen saus en kruiden in het beslag. Voor diegene die niet zo’n visfan zijn, is er ook altijd KIP. Zorg dat je op tijd gaat want je kan er jammer genoeg niet reserveren.

giphy-37

Numero 5: Satay

Heerlijke Aziatische gerechten met een saté als rode draad. Het is er niet alleen overheerlijk maar ook nog eens super gezellig om er uren te vertoeven. De kok heeft maanden door Azië getrokken om de gerechten onder de knie te krijgen.

giphy-45

Numero 6: Bùn

Bùn serveert Aziatische streetfood in combinatie met de Westerse gerechten. Bepaalde Vietnamese producten worden hier vervangen door locale (lees: lekker en milieubewust). Je kan kiezen tussen kleine en grote gerechten à la carte of laat je verassen door de menu van de chef!

giphy-40

Numero 7: Croquettenbar Smaeck

Handgemaakte, verse kroketten geserveerd in een klein metalen friteuse. In de Croquettenbar kan je enkel kroketjes vinden. Vlees, kip, kaas,… Uiteraard worden de kroketten geserveerd met een salade en vers ovenbrood.

giphy-44

Numero 8: Como Como

Tapas aan de lopende band, zowel letterlijk als figuurlijk. Alle gerechten hebben een kleurcode. Zo hoeven de speciallekes onder ons zich niet te schamen wanneer ze weeral vragen of er lactose/vlees/.. in zit. Voor de kleine eters kan je betalen per tapa maar de grote eters kunnen voor een formule kiezen met wijnen en/of bier inbegrepen.

giphy-43

Numero 9: Five Guys

De eerste Five Guys in België staat in Antwerpen. Wie craved er af en toe eens niet naar een vettige hamburger? Five Guys heeft zijn roots in de Verenigde staten en is all about the burgers & the shakes. Milkshakes met gezouten karamel en bacon in, je kan het niet gekker bedenken.

giphy-46

Numero 10: Nata Lisboa

Voor de zoetebekken onder ons kunnen de pastel de Nata niet ontbreken. Bij Nata Lisboa kan je terecht voor heerlijke boterhammen met typisch Portugees beleg maar ook voor de overheerlijke dessertjes. Ideaal voor een snelle hap.

giphy-42

 

Hopelijk was deze blogpost geen verspilling van jullie kostbare tijd! Vergeet zeker niet mijn pagina te liken EN te abonneren. Laat me zeker weten wat jullie ervan vinden!

XXX LB

 

 

 

Bronnen:
Big thanks to Tripadvisor.