Jane Birkin, een Engelse actrice en zangeres, zat op een vlucht naar Londen naast Jean-Louis Dumas, toenmalige directeur van Hermès. Jane probeerde al haar spulletjes in haar tas te passen zodat het in het luchtcompartiment kon. Haar handtas kon niet alles goed vasthouden waardoor alles naar beneden stortte. Al haar kleine papiertjes uit haar agenda vielen eruit.

De vriendelijke man die naast haar zat, meneer Dumas, stelde voor dat ze een agenda met zakken nodig had. “Wat kan je eraan doen, Hermès agenda’s met zakken” zei ze. Hij antwoordde snel: “Ik ben Hermès”. Ze vroeg hem waarom hij geen tas maakte die iets groter is dan de ‘Kelly’ tas en niet zo groot als haar bagage. Ze maakte een schets van een tas en hij nam het mee met hem.

Een maand later kreeg Jane een telefoon van Hermès om de handtas ze zien. Het was gemaakt uit karton. Hermès vroeg of zij de tas naar Jane mochten vernoemen. Daar kon zij zeker geen ‘nee’ tegen zeggen. Eerlijk, zou jij nee zeggen? Dus kwam Hermès met de naam “The Birkin Bag”.

Van Victoria Beckham tot Kris Jenner, alle rijke celebrities hebben wel een collectie van de Birkin Bag. Victoria Beckham zou er ongeveer 100 hebben.