Vandaag gaat dé belangrijkste loopwedstrijd van Antwerpen door. De Ten Miles lokt jaarlijks 40 000 sportievelingen naar de stad. Zowel professionelen als amateurs doen hun uiterste best om zo snel mogelijk te finishen (of om überhaupt over de eindmeet te komen). Vandaag sprak ik met Marieke (22), die voor de eerste keer deelneemt aan de Ten Miles.

Hallo, Marieke! Heb je er zin in?

Ja en nee (lacht). Ik heb nog nooit 10 mijl (16 kilometer, nvdr) aan een stuk gelopen dus ik ben wel benieuwd of ik de afstand in één keer ga kunnen uitlopen. Sinds januari ben ik al wel 3 tot 4 keer per week gaan lopen om me voor te bereiden, maar dan nog. Je weet niet hoe je lichaam reageert op zo’n inspanning.

Leuk truitje, by the way! Heb je dat bij Kruidvat gekocht?

Nee, ik werk op het hoofdkantoor van Kruidvat België op de Meir. We lopen samen met enkele collega’s met hetzelfde truitje aan om zo hopelijk wat op te vallen in de massa.

Hoe hou je straks het hoofd koel?

Ik sluit me af van de massa door mijn oortjes in te steken en zet een playlist van Spotify op. In mijn heuptasje zit er energy gel om me een extra boost te geven tijdens het lopen. En voor de rest zal ik zowel tijdens al na het lopen veel water drinken. Dehydratatie is een grote reden om op te geven, omdat je lichaam gewoon nood heeft aan water. Zeker met dit warme weer.

Heb je nog tips voor beginners?

Start niet te snel. Probeer je eigen tempo aan te houden en niet direct mee te willen met de snellere lopers. Begin op tijd met wandelen als je voelt dat het niet meer gaat, zo kan je langzaam weer opladen om terug te beginnen lopen.

Dank je wel! Succes nog voor straks!

Graag gedaan! Ik zal het nodig hebben!