Het gaat allemaal heel snel voor de 21-jarige Tamino-Amir Moharam Fouad. De Antwerpse zanger met Egyptische roots mocht zich vorig jaar tot De Nieuwe Lichting van Studio Brussel kronen en speelde op festivals als Rock Werchter, Lokerse Feesten en Pukkelpop. Hij tekende een platencontract bij het Britse label Communion Records, dat werd opgericht door niemand minder dan Kevin Jones van Bear’s Den. Momenteel tourt hij doorheen Europa in landen als Turkije, Duitsland, Nederland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Gisteren hield zijn tour halt in een uitverkochte De Roma in Antwerpen, een thuismatch dus voor de piepjonge Tamino.

Dat Tamino een dijk van een stem heeft is geen geheim meer. Dat bewees hij gisteren nogmaals tijdens zijn concert in De Roma. Het was een prachtige avond. Zowel voor Tamino als voor het publiek, goed voorzien van tonnen dozen Kleenex, was het een topavond. Het was een soort emotionele, fragiele rollercoaster waar je maar geen genoeg van kon krijgen. Tamino is zo’n zanger die jou echt weet te raken met enkel zijn stem en een gitaar. Hij houdt van wat hij doet, optreden voor mensen, en dat zie je ook als hij op het podium staat. Dat siert hem enorm.

De avond werd ingezet door Pitou, een zangeres uit Amsterdam. Met haar kwetsbare en mooie stem verzorgde ze het voorprogramma van Tamino. De Britse krant The Independent vergelijkt haar muziek met die Laura Marling en Julia Holter. Het was de perfecte opwarmer voor wat een mooie avond werd.

Daarna was het tijd voor dé ster van de avond, Tamino. Hij opende zijn show met Reverse, een nummer dat op zijn selftitled debuut-EP stond. Hij had het publiek, dat het volle uur toch wel een paar keer moest slikken, meteen mee. Ook wij stonden met open ogen en kiekevlees te genieten van de eerste seconde tot de laatste. Zijn tweede single Cigar kwam al vroeg op de avond en vanaf dan werd het alleen maar beter. Naast iets oudere nummers, stelde Tamino ook voor het eerst nieuw werk voor in zijn thuisstad. Nieuwe nummers als Tummy, Will Of His Heart en Chambers werden warm onthaald bij het publiek. En ook zijn bekendste hit, Habibi, is nog steeds razend populair. De hele zaal werd muisstil zodat Tamino’s stem prachtig weergalmde door de akoestiek in De Roma. Puur genot.

Eén ding is zeker, Tamino heeft zijn laatste noten zeker nog niet uitgezongen en we zullen vast en zeker nog heel veel horen van dit jong muzikaal talent! Wil je deze rising star ook eens aan het werk zien? Bekijk dan zeker de tourdata op zijn website.

 

Geschreven door Jarne Sintubin en Eleni Goris.