De nieuwe influencers zijn geboren! Tachtigplussers krijgen via vzw Bond Zonder naam een platform via Instagram om hun verhaal te delen. Schrijfster Anneleen Van Offel (26) trekt door Vlaanderen om verhalen te verzamelen van deze inspirerende generatie.  “Ik vind het heerlijk om naar hen te luisteren”.

Elke week deelt Anneleen het verhaal van een tachtigplusser met een centrale levensles. Ze trekt heel Vlaanderen rond om met deze mensen in gesprek te gaan. Samen met fotografe Liesbeth Gavriilakis brengt ze het leven van onze tachtigplussers in beeld.

“Per week staat er één persoon centraal. Uit het verhaal haal ik twee tot drie levenslessen die we doorheen de week posten op Instagram. Ik vind het heerlijk om naar al hun verhalen te luisteren. Er is zoveel grijs goud waar we het bestaan niet van afweten”.

 Studenten zijn enthousiast over het initiatief

Studenten zijn alvast positief over @_instagrannies. “Ik vind dit een tof initiatief. Eindelijk wordt de oudere generatie betrokken bij social media. Volgens mij kan je als jongere werkelijk geïnspireerd geraken door deze verhalen”, reageert Jolien (21). Studente Santoecha (30) ziet het initiatief als het empoweren van de oudere generatie. “Instagrannies toont dat de oudere generatie nog niet afgeschreven is en dat we nog heel wat van hen kunnen leren”.

Vrijwilligers gezocht

Om de mensen ook iets terug te geven stuurt Bond Zonder Naam vrijwilligers op pad om de instagrannies de teksten, foto’s en reacties te bezorgen die op Instagram verschenen zijn. Geef je op als vrijwilliger via de website van Bond Zonder Naam.

Volg de grannies en grampas op het instragramaccount @_instagrannies