Naam: Amber Schoenmaekers

Leeftijd: 21 jaar

Opleiding: Hotelmanagement

Jaar: 2e jaar.

door Brent van der Heiden

Amber Schoenmaekers komt uit Brasschaat en studeert al 2 jaar in Antwerpen. Voor haar studies kwam ze hier ook al vaak dus ze kent de stad heel goed.

Amber komt al heel haar jeugd vaak naar Antwerpen. Vroeger had ze hier een vriendenroep waar ze vaak mee afsprak op Linkeroever. Maar de laatste jaren kan je haar vooral op de rechteroever vinden. Ze studeert op AP campus meistraat en ze werkt in het wafelkraam aan de boerentoren.

Amber heeft in Antwerpen heel veel plekken waar ze graag komt. Park spoor noord bijvoorbeeld. Hier gaat ze vaak naartoe met vriendinnen om in het gras te liggen en van de zon te genieten. Ook in de botanische tuin van Antwerpen komt Amber heel graag. Ze houdt van de natuur en vindt het mooi om te zien dat er zelfs in een stadsomgeving prachtige natuur te vinden is.

De favoriete plek van Amber is toch veruit ’t vlot aan Het Steen. Ze vindt het leuk om hier op een zonnige dag wat wijn te drinken met vrienden. Ze houdt van de samensmelting van culturen op het vlot, en ze ziet graag mensen aankomen met de boot. Amber is altijd veriefd geweest op de Schelde en zal nog vaak naar het vlot terugkomen.