Woensdag 3 mei om 12 uur werd het startschot gegeven om de zevende editie van de 10-uren op gang te trappen. Deze estafetteloop wordt jaarlijks georganiseerd door de UA-Sportraad, op de Godefriduskaai in de schaduw van het MAS. Hier nemen verschillende Antwerpse studentenclubs het tegen elkaar op om de felbegeerde beker in de wacht te slepen.

Snelste club van’t Stad?

Het concept is simpel, gedurende tien uur moesten de studentenverenigingen één renner op het parcours houden. Er waren ook themarondjes zoals de Mexicoronde, de fluorun of de ladiesrun. Het team dat uiteindelijk de meeste rondjes verzamelde won de wedstrijd. De renners werden zelf tevens ook beloond voor hun inspanning. Eén rondje lopen = één gratis consumptie.

Geen zon, wél sfeer

Anders dan vorig jaar was het helaas geen mooie lentedag met hoge temperaturen. Maar desondanks het miezerige weer zat de sfeer er toch goed in. ‘S middags was er een middag TD voorzien waar onmiddellijk al een gratis vat werd gegeven en shotjes werden uitgedeeld. Muziek werd verzorgd door verschillende deejays waarvan de headliner Dj Louis XIV was. Aansluitend was er ook een DJ-contest voorzien, waarvan de winnaar volgend academiejaar mag draaien op de Antwerp StuDay.

Niet enkel lopen en feesten

Naast al dat loopgedruis en de middag TD was er dit jaar ook nog extra animatie voorzien. Er waren verschillende foodtrucks aanwezig waar studenten hun honger konden stillen. Ook was er een heuse cocktaillounge en zelfs een foot-darts domein. Verder werd er nog een tombola gehouden waar als hoofdprijs een surfreis verloot werd.

Overwinning

In totaal werden er exact 3666 rondjes gelopen. De winnaar van deze editie werd uiteindelijk de studentenvereniging Wikings-NSK met 373 rondjes op de teller. Ze kregen niet enkel de felbegeerde beker maar wonnen ook een vat bier en mochten op het podium hun studentenlied komen zingen.

Auteur & foto: Adiza Saliou.