(Foto: Jokko)

Na succesvolle gesprekken met de opleidingshoofden van het departement Management & Communicatie heeft de studentenraad ervoor gezorgd dat StuDay 2018 lesvrij zal zijn voor alle studenten op campus Meistraat.

Dit jaar vindt StuDay plaats op 27 september: het begint in de namiddag, dus de dag is lesvrij vanaf 13:00. De studentenraad nam dit initiatief nadat het de laatste jaren moeilijk leek om de dag vrij te roosteren. In de eerste plaats voor alle studenten, maar ook speciaal voor de clubs omdat zij veel moeite steken in ledenwerving op evenementen zoals StuDay.

Dat StuDay heel belangrijk is voor het Antwerpse studentenleven bevestigt Nick Van Leeuwen, praeses van Dyonisos (een club op campus Meistraat): “Het is de start van een nieuw academiejaar en een kans om nieuwe studenten te leren kennen.” Het is niet alleen een leuk evenement voor de studenten, maar voor de studentenclubs is het een hoogtepunt in hun jaar. “Ik denk zeker dat dat een grote dag is voor alle clubs. Zeker met de sportcompetitie waar de clubs het tegen elkaar opnemen, krijgen we de kans om andere clubs te leren kennen en binnen je eigen club te doen aan teambuilding. Over het algemeen brengt StuDay alle studenten dichter bij elkaar.

Ook naar volgend academiejaar toe wilt de studentenraad zich blijven inzetten voor alle studenten; zowel op het gebied van onderwijs als andere ervaringen die de studenten kunnen opdoen.

 
De verslagen van de openbare vergaderingen van de studentenraad zijn beschikbaar via de cursus “Inspraak” op Digitap. Heb je als student vragen, opmerkingen of ideeën rond ons departement? Stuur dan een mailtje naar studentenraad.mc@ap.be of spreek een van de studentenvertegenwoordigers aan.