Vier december om 20 uur organiseerde Gazet van Antwerpen een debat tussen burgemeester Bart De Wever en de studenten journalistiek van de AP Hogeschool. In het Zuiderpershuis kregen de studenten de kans om Bart De Wever te interviewen over de toekomst van de stad.

Op 29 november ging in het Zuiderpershuis het ‘Kaffee van Antwerpen’ van start. Tot en met 9 december kijkt Gazet van Antwerpen naar de toekomst om een antwoord te geven op de vraag: ‘Hoe ziet Antwerpen er in het jaar 2050 uit?’.

Studenten journalistiek in debat met burgemeester van Antwerpen

Ook de studenten journalistiek van de AP Hogeschool nemen deel aan dit project. Op maandag 4 december gaan zij in gesprek met de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever over de toekomst van de stad.

In duo’s voelen zij de burgemeester aan de tand over de onderwerpen: milieu, mobiliteit, drugsbeleid, politiek in de stad, integratie en migratie en onderwijs.

Volg het debat live

Wil je de studenten journalistiek live aan het werk zien? Dat kan vanavond om 20 uur op de Facebookpagina van Gazet van Antwerpen.

Open brief van burgemeester Bart De Wever over de toekomst van Antwerpen

In een open brief gepubliceerd op de website van Gazet van Antwerpen deelt Bart De Wever zijn toekomstvisie voor de stad Antwerpen. De Wever ziet in het Antwerpen van de toekomst een bruisende wereldstad die een belangrijke rol speelt in de economie van Vlaanderen.

Verder stelt hij dat de stad groener wordt en vlotter bereikbaar zal zijn door de Oosterweelverbinding, de overkapping van de Ring, de heraanleg van de Leien en de Noordersingel, de komst van nieuwe tramverbindingen en de heraanleg van de Scheldekaaien.

Lees de brief op Gazet van Antwerpen.