Elke examenperiode is het weer drukte van jewelste in de campusbibliotheken. Vroeg opstaan om op tijd een plaatsje te kunnen bemachtigen, bij vijf minuten afwezigheid zitten andere studenten op zoek naar een plaatsje als hongere hyena’s naar je lege stoel te staren… Studentenorganisatie GATE15 snapt het probleem maar al te goed. Met STUDY360 verwelkomen ze ijverige studenten om te komen studeren in Antwerpse toplocaties.
Vandaag is het de beurt aan kindertheaterhuis/ontmoetingsplaats HETPALEIS

Stilte voor de storm #sunjata #winterinhetpaleis #gezellig #komerbij

Een bericht gedeeld door hetpaleis (@hetpaleis) op

Toegankelijkheid

HETPALEIS is gelegen in het iconische gebouw aan het Theaterplein.  Op nog geen honderd meter van de Meir is HETPALEIS zeer makkelijk bereikbaar met de metro. Het busstation Rooseveltplaats is ongeveer vijf minuten wandelen. Als je aan de hoofdingang aankomt, staat de studieruimte duidelijk aangegeven met pijlen, alleen was er een pijltje op de mezzanine die in de verkeerde richting stond. Gelukkig werd ik al snel aangesproken door een vriendelijke jongeman die me (letterlijk) snel terug op het juiste pad bracht.

Het beruchte pijltje

De studiezalen zijn perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers, geef dan wel even een seintje aan de balie zodat ze de lift met jou naar boven kunnen nemen.

Productiviteit

Ik dacht een rustig plekje gevonden te hebben op een woensdagnamiddag, maar blijkbaar komen een honderdtal lageschoolkinderen een uurtje dansen op het Theaterplein. Wel leuk als je van boven uit zicht hebt op zo’n dansende massa, maar de luide muziek hielp niet echt bij het studeren. Gelukkig was dit al snel gedaan en kon ik het studeren snel terug verderzetten. Jammer dat er tegelijkertijd nog gewerkt werd met een boormachine, dat is natuurlijk minder aangenaam dan de beats van ‘Ain’t No Party like an Alcoholic Party’ die de kindjes overtuigend meebrulden. Nadien kwam dezelfde jongeman als het pijltje zich excuseren voor het lawaai. Niet dat hij er iets aan kon doen, maar toch een mooi gebaar…

Faciliteiten

  • WiFi
  • Stopcontacten
  • Goedkope lunch en vieruurtjes

Openingsuren

Alle dagen open van 10u00-19u00, behalve op:

Donderdag: 13u00 – 19u00

Maandag en zaterdag: gesloten

Meer info op: https://www.study360.be/locations/hetpaleis en www.hetpaleis.be