Elke examenperiode is het weer drukte van jewelste in de campusbibliotheken. Vroeg opstaan om op tijd een plaatsje te kunnen bemachtigen, bij vijf minuten afwezigheid zitten andere studenten op zoek naar een plaatsje als hongere hyena’s naar je lege stoel te staren… Studentenorganisatie GATE15 snapt het probleem maar al te goed. Met STUDY360 verwelkomen ze ijverige studenten om te komen studeren in Antwerpse toplocaties.
Vandaag is het de beurt aan het gloednieuwe diamantmuseum DIVA.

Toegankelijkheid

Het museum bevindt zich op een vijftal minuutjes wandelen van de Groenplaats, dus met het openbaar vervoer is het museum goed bereikbaar. Het is ook één van de weinige studieplekken die zondag open is, dus kom zeker op tijd als je dan wilt komen studeren!

De studiezaal bevindt zich op de derde verdieping, die alleen toegankelijk is door de lift te nemen naar de tweede verdieping en dan een stel trappen naar boven te volgen. Een toiletpauze beperken tot 5 minuten is nogal moeilijk, maar een eindje wandelen is natuurlijk een goede ontspanning tijdens het blokken.

Als extraatje kan je aan de balie een gratis toegangsticket voor het museum krijgen voor tijdens de blokpauze.

Productiviteit

De ruimte heeft een hoog plafond en een aantal kleine raampjes. Dit kan een probleem zijn wanneer het bewolkt is en er dus weinig lichtinval is. Naarmate de zon schijnt is er wel voldoende licht om zonder problemen te kunnen studeren.

Faciliteiten

  • Plaats voor 20 studenten
  • Koffie/thee
  • Stopcontacten
  • Mogelijkheid om hoofdtelefoon uit te lenen
  • Lockers
  • Gratis toegangsticket voor het museum

Openingsuren

Elke dag open van 10.00-18.00, behalve op woensdag.

Meer info op: https://www.study360.be/locations/diva/ en www.divaantwerp.be