De stad Antwerpen kwam de laatste weken vaak in het nieuws na enkele sportieve prestaties. Zo liepen er vorige week zondag nog 38.500 sportievelingen mee in de vierendertigste AG Ten Miles Marathon, brak de Antwerpse wielrenner Victor Campenaerts het werelduurrecord in Mexico en behaalde de Antwerp Giants voor het eerst in onze Belgische geschiedenis een bronzen medaille in de Champions League Basket na een 58-72 overwinning tegen het Duitse Bamberg. Ook Mei belooft voor de Antwerpenaren een sportieve maand te worden.

  1. Donderdag 9 mei organiseert AP Hogeschool Sportprikkels. Op Campus Spoor Noord zijn studenten uitgenodigd om deel te nemen aan uiteenlopende sporten zoals karate, rugby en streetsoccer. De school organiseert dit omdat veel studenten sinds het middelbaar stilzitten doordat het vak Lichamelijke Opvoeding wegvalt.
  2. Zondag 12 mei neemt Royal Antwerp FC het in de Bosuil op tegen RSC Anderlecht. Na de 4-0 pandoering op het veld van leider Genk heeft The Great Old iets goed te maken, maar moet Antwerp het wel doen zonder zijn geschorste topschutter Dieumerci Mbokani . Een match met veel inzet aangezien Antwerp na een goed seizoen nog steeds kans maakt op het laatste Champions League ticket.
  3. Ook op 12 mei wordt er in Lier voor de Belgische titel in het hockey gespeeld. Beerschot, een ploeg uit Kontich neemt het op tegen Leopold dat in de finale verrassend met 2-1 won van de topfavoriet Dragon.
  4. Op 19 mei spelen de Telenet Giants Antwerp hun laatste reguliere competitiematch in het basketbal. Zij nemen het in de Lotto Arena op tegen de Kangoeroes Basket uit Mechelen. De Antwerpse nummer 2 verwacht veel steun voor hun laatste rechte lijn richting de Belgische titel.
  5. Tot eind juni kunnen kinderen tot en met vijf jaar zich inschrijven voor Voetjebal. Hier kunnen kleuters voor het eerst, samen met hun ouders kennismaken met een bal. Een initiatief dat ontstond doordat voetbalploegen pas kinderen aannemen vanaf hun vijf jaar. Bij Voetjebal kunnen ze al iets vroeger en op een spelende wijze beginnen met voetballen.
Voetjebal