Samenlevingsopbouw ondersteunt kwetsbare gezinnen en biedt projecten en hulp om de ouders te stimuleren hun kinderen tijdig in te schrijven in een school. Dankzij de speeltijd, een clubje voor mama’s en hun kleuters in de wijk, kunnen de ouders hun netwerk uitbreiden. Dat ondervond ook Marwa, moeder van 3 uit Mechelen.

“Ik ben geboren en getogen in een dorpje in Marokko, dus je kan je wel voorstellen dat de communicatie in België redelijk moeilijk was in het begin. Maar sinds ik in contact ben gekomen met Samenlevingsopbouw verloopt alles veel gemakkelijker. Dankzij hen kan ik onder meer het onderwijs voor mijn kinderen makkelijker regelen, vooral voor mijn jongste zoon Riyad.”

Marwa vertelt dat ze heel erg kan genieten van de naschoolse activiteiten, zoals de speeltijd: “Ik kom in contact met andere ouders, waardoor mijn sociaal leven uitgebreid is. Ik heb iedere week dus iets om naar uit te kijken. Tegelijk kan mijn zoon er nieuwe vrienden leren kennen en zichzelf goed ontwikkelen.”

“Daarnaast helpt Samenlevingsopbouw mij ook op andere vlakken. Zo hebben ze mij op de hoogte gebracht van de UitPAS, dat mij korting geeft voor recreatieve activiteiten. Mijn kinderen kunnen aan een goedkoper tarief gaan zwemmen of lid worden van een sportvereniging.”

Marwa is vooral te spreken over de werknemers van Samenlevingsopbouw, Kandji Koita in het bijzonder: “Ik houd van Kandji met heel mijn hart. Ook mijn kinderen zijn iedere keer dolgelukkig wanneer ze over de vloer komt. Ik weet dat ik altijd op haar kan rekenen en dat maakt het natuurlijk zeer fijn.”

Op de vraag of Samenlevingsopbouw zich ergens in kan verbeteren, is Marwa heel erg duidelijk: “Neen, Samenlevingsopbouw is perfect zoals het nu is. De werknemers zijn er zeer divers, ze zijn altijd makkelijk te bereiken en bovendien aarzelen ze nooit wanneer je hun hulp nodig hebt. Voor mij, en voor vele anderen, is de vereniging absoluut een zegen gebleken.”

Meer info over Samenlevingsopbouw op: http://www.samenlevingsopbouw.be/