Het WK 2018 is eindelijk aangebroken! De eerste wedstrijd was natuurlijk een duel tussen Rusland, het thuisland, en Saoedi-Arabië. Absoluut geen spektakelaffiche, maar na een 5-0 pandoering door Rusland is het wereldkampioenschap boven verwachtingen gestart.

Voor de aanvang van de wedstrijd werd het publiek natuurlijk getrakteerd op heel wat sfeer en optredens. Robbie Williams zong enkele klassiekers en stak zijn omstreden middelvinger de lucht in, uiteraard richting de camera’s. Ook kwam “de dikke” Ronaldo een acte de presence geven, maar zei voor de rest vrij weinig. Dat was ook weer makkelijk verdiend.

Maar FIFA zou FIFA niet zijn, zonder haar politieke belangen die behartigd moeten worden. Zo nam Infantino, president van FIFA, plaats naast Poetin en naast de kroonprins van Saoedi-Arabië. Op Twitter werd er uiteraard enorm gelachen met dit beeld.

Toch gaf de affiche vele voetbalsupporters weinig hoop op een mooi begin. De Russische ploeg is namelijk aan een zeer zwakke campagne bezig en staat momenteel laatst gerangschikt van alle WK-teams. En aan de andere zijde is het zeker niet beter. Saoedi-Arabië wordt als het slechte team van het toernooi beschouwd, dat was er ook aan te zien.

De Russen leverden echter tegen alle verwachtingen in, een knappe prestatie. Het werd al snel duidelijk dat de fysieke overmacht van de Russen veel te dominant was voor de kleine Saoedi-Arabische spelers. Na knappe doelpunten van Gazinski, Cheryshev en Dzyuba kwam uiteindelijk toch Golovin als man van de match uit de bus. De tweeëntwintigjarige middenvelder gaf namelijk twee knappe assists voor de kopballen van Gazinski en Dzyuba. In de toegevoegde tijd trapte hij ook nog knap een vrijetrap in de kortste hoek. De keeper was kansloos. Wel één grote domper voor Rusland is het uitvallen van Dzagoev, de nummer 10 van de Russische ploeg. Hij werd wel vervangen voor Cheryshev die dan twee knappe doelpunten scoorde. Met zijn tweede solliciteert hij voor doelpunt van het toernooi.

De eerste wedstrijd had in ieder geval een hoog spektakel gehalte en het belooft voor de rest van het toernooi. De volgende wedstrijd is Egypte tegen Uruguay om 14:00, benieuwd of Salah in de kern zit.