Roger Federer

Ik hoor het sommige tennisfans al zeggen: “Federer die een tornooi wint, dat heb ik al 100 keer gezien.” maar gek genoeg is deze uitspraak afgelopen weekend werkelijkheid geworden. Op het tornooi in Dubai (ATP 500) heeft de 37-jarige Zwitser zijn honderste ATP-titel binnengehaald door te winnen van de Griekse Next Gen-speler Stefanos Tsitsipas met 6-4 6-4.

De junior-veteraan (35+) versloeg de 20-jarige Griek na amper 1u en 10 minuten speeltijd om zo naast zijn honderste titel ook meteen zijn achtste eindzege te behalen in Dubai. Hij nam zo revanche op Tsitsipas, die dus blijft steken op 2 titels, nadat die Roger eerder dit jaar uitschakelde in de achtste finales van de Australian Open.

“Ik weet niet of Stefanos al was geboren bij mijn eerste titel”

Federer zei achteraf in een interview dat hij er vroeger altijd van droomde om 1 titel te winnen laat staan 100. Zelf vindt hij het dan ook surrealistisch dat hij dit heeft kunnen presteren. Ook dichtte Roger zijn tegenstander en Next Gen-speler Stefanos Tsitsipas een grote toekomst toe en gaf hij een compliment aan de generatie van de Next Gen.

“Tennis is in goede handen, onafhankelijk van of dat ik er ben of niet”

Er is enkel nog wel 1 man die meer titels verzamelde dan Roger Federer en dat is de Amerikaanse tennislegende Jimmy Connors die 109 titels verzamelde gedurende de jaren ’70 en ’80. Federer kan zo in de toekomst nog maar eens een record op zijn naam zetten.

Met andere woorden “Federer has a 100 and counting…”