Nog enkele uren en De Rode Duivels beginnen aan hun vriendschappelijke wedstrijd tegen Egypte. Na het gelijkspel tegen Portugal heeft coach, Roberto Martinez, een lading commentaar over zich heen gekregen. Ook enkele sterspelers werden niet gespaard.

Onze bondscoach werkt sinds het begin van zijn kandidatuur aan tactische versterking rondom het team. Vooral de samenwerking tussen De Bruyne en Eden Hazard blijft het belangrijkste knelpunt. Na de niet-selectie van Radja Nainggolan werd de Spanjaard enorm onder vuur genomen, maar naar het gevestigde doelpuntenrecord tijdens de kwalificatiecampagne kraait geen haan. De meerderheid van de Belgen hadden liever Michel Preud’homme aan het roer gezien, daar ben ikzelf ook geen uitzondering op. Niemand is een voorstander van het weglaten van Radja, maar ik denk dat de Belgische negativistische mentaliteit ons meer parten gaat spelen op het WK in Rusland.

Martinez heeft gelijk om dit voorzichtig aan te kaarten tijdens zijn persconferentie van gisteren.

“Ik ben het gewoon geraakt dat men in België altijd wel een manier zoekt om te vinden wat er niet is.”

-Roberto Martinez

http://www.skysports.com/watch/video/sports/football/10522502/martinez-to-change-belgium-mentality

En gelijk heeft hij! Het wordt eens tijd dat wij als land ons verenigen achter onze Rode Duivels en stoppen met continu ieder minder aspect te bekritiseren. In tijden van sociale media kan ieder persoon publiek commentaar geven, ook diegenen die beweren iets van voetbal te kennen. Een gelijke stand tegen regerend Europees kampioen, Portugal, is absoluut geen schande. Het is zelfs een verademing om een solide blok bij onze Belgen te zien. Bij andere landen zijn het positivisme en de steun voor hun nationale ploeg veel groter. Kijk naar Duitsland. De voormalige wereldkampioen verloor vorige week zijn vriendschappelijk wedstrijd tegen Oostenrijk, maar toch krijgt die Mannschaft onvoorwaardelijke steun van supporters en media. Het is nog altijd geen officiële WK-wedstrijd. Laat Martinez toch enkele dingen uitproberen tijdens deze wedstrijden, daar zijn ze nu éénmaal voor.

Wederom, verenig u als een blok achter onze Rode Duivels en zing hen naar een finale op het WK. Daar worden de prijzen pas uitgedeeld.