2 jaar geleden stond Drake tweemaal in een uitverkocht Sportpaleis, dit jaar kon hij het helaas niet waarmaken en schrapte hij een tweede stop in Antwerpen.

De man die More slaps than The Beatles heeft zoals hij beweert in het nummer “Going Bad” trad op in een vol Sportpaleis, toch was er sprake van een aantal lege zitplaatsen. Hoe komt dit? Dit heeft te maken met de prijzen die vergeleken met zijn vorige tour erg duur waren.

Zoals een echte wereldster betrad de rapper het podium een halfuur later dan aangegeven was in de planning. Het podium werd met verstopt met een soort doek waar een schorpioen op afgebeeld werd. De schorpioen verwijst naar Drake’s recentste album “Scorpion”. Na het eerste nummer “8 out of 10” verdween het doek en verliep de show aan een snel tempo met crowd pleasers zoals “Jumpman”, “Know Yourself” en “Energy”.

De blikvanger van de avond was de gele ferrari die door het Sportpaleis zweefde tijdens het nummer “Yes Indeed”, dat nummer is in samenwerking met Lil Baby waar hij tijdens een line “Yellow ferrari like Pikachu” spit. De visuals doorheen de show matchen steeds met de nummers die hij bracht.

De show verloor eventjes zijn tempo tijdens het R&B gedeelte. Drake bracht een intieme versie van het nummer “Jaded” dat net iets te langdradig aanvoelde. Het publiek was daarna weer helemaal mee toen het nummer “Work” aan bod kwam.

Hits na hits na hits na hits, je beseft pas tijdens het concert hoeveel hits deze man op zijn naam heeft staan. “We’re going to keep going and bring all the hits!” kondigde de Canadees aan terwijl hij aan de grote finale begon. Keke, do you love me? galmde door het Sportpaleis wanneer 15.000 fans luidkeels meezongen.

De show sloot af met hoe kan het ook anders: GOD’S PLAN! Tijdens het nummer trakteerde de rapper ons op een vuurwerkshow terwijl hij het publiek op zijn hand had. Hij wist ons te vertellen dat hij na de tour gaat werken aan een nieuw album en beloofde plechtig dat hij volgend jaar weer in het Sportpaleis zal optreden!