Op de Britselei In Antwerpen zijn de renovaties aan het oude gerechtshof nog steeds niet van start gegaan. Er was een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning in 2017 en de werken hadden normaal gezien vorige zomer moeten starten. De assisenzaken vinden daarom tot 2023 in het nabijgelegen Vlinderpaleis plaats.

Het oude justitiegebouw staat reeds 12 jaar leeg, enkel de assisenzaal wordt nog af en toe gebruikt. Er was gepland om heel het gebouw te restaureren en de oude binnentuin die momenteel overkapt is terug open te maken en te voorzien van een waterpartij. Er zou ook een nieuwe inkomsas worden toegevoegd. De uitvoering van de restauratie zou door Architectenbureau HUB gebeuren.

De Regie der Gebouwen heeft 47,9 miljoen vrijgemaakt voor de werken. Deze werden eerst voorzien in 2020 af te zijn, maar dat werd vorig jaar uitgesteld naar 2021. Ondertussen zijn de werken nog steeds niet gestart, dat kan mogelijk te wijde zijn aan het agentschap Onroerend Erfgoed die hun goedkeuring voor de renovatie nog moest geven.

Enkele kleine restauraties aan de buitenkant van het gebouw zijn reeds gebeurd. Het interieur laat momenteel nog op zich wachten.