Rembrandt is terug in Amsterdam, je kan al zijn werken bewonderen in het Rijksmuseum. Wij gingen er een kijkje nemen. Voor een extra prijsje kan je een audiotour krijgen waarbij in elke kamer uitleg wordt gegeven over de kunstwerken. Daardoor kunnen ook leken zoals wij genieten van de kunst. In elke kamer wordt uitgelegd waarom de werken zo uniek zijn en in welke periode van Rembrandts leven ze geschilderd zijn. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst.

Het is dit jaar 350 jaar geleden dat Rembrandt is overleden. Om de Nederlandse kunstschilder te eren heeft het Rijksmuseum een heel jaar lang tal van evenementen gepland rond Rembrandt. Van 2 februari tot 10 juni is de tentoonstelling ‘alle Rembrandts’ te zien in het Rijks. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat al zijn schilderijen, etsen en printen gepresenteerd worden door het Rijksmuseum.

Ook de Nachtwacht, één van Rembrandts meest ambitieuze werken, is er te zien. Verschillende experts hebben meegeholpen bij het restaureren van één van zijn meest gerenommeerde werken zodat het tentoongesteld zou kunnen worden in het museum. Eén van de andere evenementen die het Rijksmuseum organiseert, is een tentoonstelling waarbij iedereen zijn werk kan laten bewonderen. De enige voorwaarde is dat het werk in de stijl van Rembrandt moet zijn.