RAFC: de slapende reus is ontwaakt

Royal Antwerp Football Club, de oudste club van het land is eindelijk terug van weggeweest. En hoe? Na 13 jaar in tweede klasse te voetballen, speelt The Great Old wederom op het hoogste niveau. Met 2018 in zicht is het fijn om eens terug te blikken op de mooie momenten van dit jaar. De club heeft 2017 fantastisch afgesloten en staat momenteel op een knappe vierde plek. Tijdens de winterstop mogen de trouwe supporters stilletjes dromen van een plek in play-off 1. Maar wie had begin dit jaar gedacht dat RAFC zo’n droomjaar zou meemaken?

2017 startte echter stroef en stamnummer 1 eindigde in de heenronde op een sobere derde plek. Maar niet gevreesd: Wij zijn geen ratten, wij komen terug! Vol goede moed een hoop wervelde RAFC zich naar de finale van het kampioenschap. Deze werd uiteindelijk gewonnnen van Roeselare in twee wedstrijden, een dag om nooit te vergeten. De slapende reus is wakker en startte het nieuwe seizoen bijzonder goed. Met een nieuw en fris beleid is het duidelijk dat deze club in de hoogste regionen hoort.

Het enige minpuntje is dat de toekomst van Patrick Decuyper onzeker is. De sterke man van de afgelopen seizoenen is officieel bestuurder af en functioneert nu als commercieel directeur en verantwoordelijke voor de jeugd. Het is een spijtige zaak dat geld en business de overhand nemen in het voetbal. Niet enkel in Engeland of Spanje. Voetbal is en blijft een prachtige sport, maar bovenal zijn voetbalclubs investeringen die geld moeten opleveren.

In ieder geval, ik hoop dat RAFC in 2018 op hetzelfde elan verdergaat en die plek in play-off 1 verzilvert. Succes!