Roberto Martinez, bondscoach van De Rode Duivels, heeft zijn 28-koppige pre-selectie voor het WK in Rusland bekend gemaakt. Er waren enkele verrassingen, maar de monden vielen van ieder voetballiefhebber open door de niet-selectie van onze publiekslieveling, Radja Nainggolan.

Il Ninja speelde dit jaar de pannen van het dak in de Champions League en behaalde als enige Belg de halve finale. Zijn kwaliteiten zijn onbetwistbaar, dat ontkent Martinez zelfs niet. Maar toch reist de Spanjaard speciaal naar Rome om de Antwerpenaar te vertellen dat hij niet in zijn tactische plannen past. Lariekoek! Dat weet iedere voetbalsupporter. Radja kan namelijk op meerdere posities spelen en heeft een afstandsschot in zijn benen waar zelfs Batistuta jaloers op is. Hij is enkel het buitenbeentje in een groep die al jarenlang grinta mist. Nainggolan is een voetballer die zijn hele leven vecht voor zijn plek en net dat missen onze Rode Duivels.

Sinds wanneer stellen wij een Spaanse bondscoach aan die geen enkele link heeft met ons Belgenland en één van onze beste spelers verbiedt zijn droom waar te maken omwille van persoonlijke redenen? Want daar gaat het inderdaad om! Een persoonlijke vete ligt duidelijk aan de basis van dit debacle. Ja, Radja heeft tattoos en rookt af en toe een sigaret. So what, zijn prestaties op het veld bewijzen dat hij het kan combineren. Daarnaast is de Roma-middenvelder de enige speler die geen blad voor de mond neemt en pur sang is. Sinds wanneer is het belang van een coach meer waard dan het belang van een Rode Duivel? Wees nu eens eerlijk, de inbreng van een bondscoach tijdens een groot toernooi is toch miniem. De andere spelers zijn enorm voorzichtig in hun uitspraken om niet op de tenen van Martinez te trappen. Het is zo jammer dat solidariteit geen plaats meer heeft in het voetbal en regulering/ censuur de bovenhand heeft.

 Kortom, ik pleit voor een complete herstructurering van de nutteloze KBVB en het implanteren van een Nainggolan-hanenkam op het kale hoofd van onze nutteloze Spaanse bondscoach. Alsnog supporteren wij allemaal voor onze Rode Duivels en hopen wij dat Witsel vooruit durft te spelen.