In de voetbalwereld heb je twee soorten supportersgroepen. Je hebt de hardcore stadionsupporters en de zetelsupporters. De hardcore stadionsupporters vragen zich heel vaak af wat er zo leuk is aan supporteren vanuit de zetel, terwijl de zetelsupporters hier alleen maar voordelen van kunnen geven.

3 pro’s van een zetelsupporter

 1. Je zit lekker warm binnen!
  Terwijl supporters die naar het stadion gaan in de kou zitten, zit jij lekker warm in de zetel. Je kan dit extra gezellig maken met een dekentje, een kopje warme koffie of chocolademelk en wat is voetbal voor de televisie zonder een zakje chips.
 2. Je hebt elk beeld dat je nodig hebt!
  Supporters in het stadion durven de beslissingen van de scheidsrechter nog al is in twijfel trekken. Mensen voor de televisie hebben hier echter geen last van. In tegenstelling tot de aanwezige in het stadion, beschikken de mensen thuis van elke herhaling die ze nodig hebben om te weten of de scheidsrechter het bij het rechte eind had.
 3. Het is goedkoper!
  Voor een abonnement betaalt een supporter als snel meer dan 250 euro, terwijl als je gewoon in de zetel blijft kijken, dan betaal je rond de 15 tot 18 euro per maand bij de betaalzenders op de televisie. Ook verlies je geen benzine door op en af te rijden naar het stadion en bespaar je hier ook nog is geld uit.

3 contra’s van een zetelsupporter

 1. Je mist de sfeer!
  Elke voetbalfan kan de gezangen, de kreten en de emoties die een supporter in het stadion beleeft wel bekoren. Er bestaat niks beter dan je ploeg vooruit schreeuwen in het stadion zelf, want als je thuis voor de zetel zit hoort niemand je kreten, buiten de buren.
 2. Geen sociale interactie!
  In het voetbalstadion kom je nieuwe mensen tegen waar je mee kunt praten en kennis maken. Thuis voor de televisie zit je met mensen die je al kent. Familie, vrienden en kennissen, maar nieuwe mensen leer je thuis niet kennen.
 3. Meer verbonden bij de club!
  Wanneer je naar het stadion gaat bouw je een band op met de club van je hart. Je krijgt meer respect voor de accommodatie en je volgt ze ook steeds meer op de sociale media. Zetelsupporters zullen de club ook wel volgen op sociale media, maar gaan minder goed kunnen volgen wanneer het gaat over verhalen van in het stadion.