Topsana Dubois (19)
Studente journalistiek

‘Ik loop graag mee met de Pride. Het is voor mij een unieke ervaring en ook heel belangrijk dat ik daar aanwezig ben. Zo steun ik mijn vrienden die LGBTQ+ zijn en degenen die er niet voor durven uitkomen. Ik bergrijp uiteraard dat het niet altijd mogelijk is door gezinssituaties etc. dus push ik ze niet. Ik geef iedereen tijd daarvoor want je moet er volledig klaar voor zijn, het is geen makkelijke stap.’ 

‘De Pride gaat door in verschillende steden maar omdat ik van Brussel ben neem ik altijd deel aan die van Brussel. Daarnaast is het een leuk feestje waar ik graag supporter. ‘

‘Ik ga volledig in het wit gekleed naar de Pride. Het is een onderlinge afspraak dat supporters wit dragen. Dat is zo afgesproken omdat elke kleur tot een bepaalde categorie behoort. Ik hoop dat er in de toekomst meer mensen zullen deelnemen en het taboe rond LGBTQ+ verdwijnt.’

Streamer:  “Niet pushen als iemand uit de kast wil komen”