Gezonde hap om beter te studeren

Er gaat toch niets boven een lekkere fruitsla als tussendoortje tijdens het studeren!

Mijn ingrediënten

Zo ga je te werk

Snijd het fruit in stukjes en doe ze in een kom.

Et voila! Geen redene meer om geen fruit te eten tijdens de examens!

Tip 1:

Net onder de schil van bijvoorbeeld een appel of peer zitten veel vezels en specifieke antioxidanten. Die laatste heb je nodig om schadelijke deeltjes in je lichaam kapot te maken of te herstellen.

Tip 2:

Je kan een beetje appelsiensap of aardbeienlikeur bij je fruitsla doen voor een extra touch! Of misschien wat yoghurt of gesmolten chocolade… Wat je zelf het liefste hebt!

Tip 3: 

Hoewel er in de Europese Unie een strikte reglementering is rond pesticidegebruik raad ik je aan om toch nog even je fruit te wassen, zeker wanneer je ze met schil opeet.

 

 


ChocoBOM

Ben je een zoetebek en heb je nog wat extra energie nodig om de dag door te komen? De ChocoBOM is dan écht iets voor jou!

Wat heb je nodig?

  • een tas
  • microgolfoven
  • 50g boter
  • 9 eetlepels havervlokken
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (10g)

Hoe ga je te werk?

Doe de boter in de tas. Zet de tas in de microgolfoven en smelt de boter op een lage temperatuur (anders BOOM in de mirco!). Voeg de havervlokken, de cacaopoeder en de suiker toe. Goed roeren (!!!). Laat de inhoud nog even afkoelen en je hebt je heerlijke zoetigheid!

Nog een extra smaakje erbij? Voeg dan nog kokosschilfers toe.


Mini fruitvlaaikes

Even op een leuke en lekkere manier ontspannen? Maak dan deze HEERLIJKE (!!!) klein fruitvlaaikes!

Wat heb je nodig?

  • Cupcakeplaat
  • Rol bladerdeeg
  • Nectarines
  • Frambozen
  • Bosbessen
  • Lichtebruine suiker
  • Eventueel citroenzeste

Hoe ga je te werk?

Snij de nectarines in kleine partjes. Doe ze in een kom, samen met de frambozen en de bosbessen. De hoeveelheid kan je zelf kiezen. Voeg, naar smaak, wat lichtebruine suiker toe. Voor de extra touch kan je eventueel wat fijngeraspte citroenzeste toevoegen.

Maak met een glas kleine ronde vormen uit de rol bladerdeeg en leg ze in een cupcakeplaat. Steek de mini-pies in een voorverwarmde oven, de temperatuur en lengte vind je op de verpakking van het bladerdeeg.