Dit weekend opent Plein Publiek 2.0 in de wijk Nieuw-Zuid. De serre, altijd al een geliefde plek onder feestgangers, sloot april 2018 zijn deuren. Nu keert Plein Publiek terug met een gloednieuw concept.

Party with a view

Tot voor kort vond je de geliefde feestlocatie Plein Publiek aan de Nationalestraat. De bekende serre keert nu terug achter het gerechtsgebouw in de wijk Nieuw Zuid.

Rond het middenplein staan zeecontainers die samen het grootste 360-gradenprojectiescherm in België vormen. Daarop zullen studenten van de Academie voor Schone Kunsten een panoramisch landschap projecteren. Op de tweede verdieping vind je een trendy bar met uitzicht op de Schelde. Wat wil een feestende student nog meer?

Circulair Zuid

Plein publiek maakt voortaan deel uit van het grotere project Circulair Zuid. In deze hippe hub draait alles om circulariteit, duurzaamheid en co-creatie. Circulair Zuid wordt een ontmoetingsplek voor experimenten, start-ups en pop-ups. Zij kunnen zo de rest van de stad inspireren met circulaire ideeën.

Goesting in een lekkere hap? Dan kan je gezellig aanschuiven bij de winnaars van Grillmasters. Je proeft er niet enkel vleesgerechten, maar ook groenten die Urban Crops zelf op het terrein verbouwt.

Ook aan de bewuste fashionista’s werd gedacht. Shop eens een duurzame jeans van HNST. Of wat dacht je van een gerecycleerde zonnebril van w.r.yuma ?

Circuit

Met Circuit biedt De Kringwinkel voornamelijk  plaats voor sociale tewerkstelling. Maar ook ook muzikanten, artiesten en performers krijgen hier een platform.  Buurtbewoners kunnen er  eveneens aan de slag tijdens huis-, tuin- en keukenateliers.

Daarnaast organiseert Circuit samen met Plein Publiek geregeld buurtmarktjes en circulaire speaker-corners. Deze dienen om  jonge ondernemers te motiveren en inspireren om hun circulaire initiatieven te introduceren bij een breed publiek.

Kunst met een grote K

Tot slot speelt ook kunst een belangrijke rol in dit project. Eén van de containers werd omgetoverd tot een white space die dient als expositieruimte voor tentoonstellingen,  veilingen en talloze nocturnes.

Kortom, Antwerpen is weer een geweldige hotspot rijker. Allen daarheen!

Place to be

Bron foto: Facebookpagina Plein Publiek