In België zijn voetbal, basketbal, wielrennen en veldrijden de belangrijkste en meest-beoefende sporten. Maar misschien komt daar in de toekomst wel verandering in?

Padel geniet namelijk het voorbije jaar van een enorme opkomst en werd immens populair. Het ziet er ook naar uit dat deze groei alleen zal toenemen, maar toch is het voor velen nog onbekend terrein. De racketsport is een combinatie van squash en tennis waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen courts en een verkleind tennisveld. Om de slagkracht te beperken wordt padel met een houten racket gespeeld, een racket dat verschillende gewichtsmaatheden kan aannemen. Maar wie komt er nu op een idee om deze twee sporten samen te voegen?

Do you know how to padel?

Meeste beoefenaars denken dat padellen een relatief nieuwe sport is, maar niets is minder waar. In 1969 vond een Mexicaanse zakenman de sport uit, omdat zijn eigendom te klein was om een tennisveld te bouwen. Zoals altijd lokt actie, reactie uit. Hij ontwierp houten racketjes om het kleine veld te compenseren en glazen wanden zodat het spel langer duurde. Enkele jaren later werd de sport populair in Spanje en Argentinië waar het ondertussen de nationale sport is na voetbal uiteraard. Met 10 miljoen spelers wereldwijd wordt padel gerekend tot een van de snelst groeiende sporten ter wereld. En ook in Vlaanderen maakt het zijn opmars. Meerdere tennisclubs leggen geleidelijk veldjes, zodat de sport zijn intrede kan maken. Ik ben alvast fan en raad iedereen aan het eens uit te proberen.