“Tot op heden heb ik nog nooit letterlijk tegen mijn ouders gezegd dat ik op hetzelfde geslacht val. Rond mijn 17de heb ik het voor de eerste keer voorzichtig laten doorschemeren bij mijn beste vriendin en zij vatte het zeer positief op. Ze zei dat ze het allang doorhad, maar wachtte tot ik het zelf door zou hebben. Daarna kwam de moeilijkste taak: mijn ouders inlichten. Ik heb nachten wakker gelegen van wat ik precies zou zeggen en wanneer. Op een nacht begon ik mijn speech op te schrijven en de woorden kwamen vanzelf. Omdat schrijven makkelijker ging dan praten, heb ik besloten om de brief gewoon achter te laten op de ontbijttafel toen ik naar school ging. Op die manier was er geen weg terug. Nu ze het weten, heb ik er vrede mee, heb ik mezelf aanvaard en ben ik trots op wie ik ben.”

Mitchel in het midden

Mitchel (20) TUI reisbegeleider