Veerle Maes, gastlector Vrouwenbladen bij de derdejaarsstudenten Journalistiek Geschreven media, is de nieuwe hoofdredacteur van de magazines Goed Gevoel en Vitaya. “Spannend, en iets helemaal anders”, zegt Veerle.

 

“De Persgroep herorganiseert de aanpak van de magazines. Goed Gevoel, Vitaya en Nina, de weekendbijlage bij Het Laatste Nieuws, én de sites van die bladen vormen voortaan de cluster ‘Vrouw en Gezondheid’. Aan het hoofd daarvan komt Famke Robberechts, en ik volg haar op als hoofdredacteur van Goed Gevoel.”

Enthousiaste studenten

Veerle geeft al drie jaar masterclasses aan de studenten Geschreven media. “Het is echt leuk om ze te begeleiden bij hun opdrachten. En ze pikken de feedback gretig op.” De studenten zijn erg enthousiast over de lessen: “Ze geeft ons veel input en vakkennis en staat altijd open voor opmerkingen en nieuwe ideeën”, getuigt student Andreas Rotty. Zijn klasgenote Hanneke Stoffels vult aan: “Ze vertelt veel over haar dagelijkse bezigheden en koppelt dat terug naar onze andere lessen hier op AP. Dat is fijn.”

Kiezen

Of Veerle het schrijven niet zal missen? “Toch wel. Ik werk echt heel graag aan stukken, maar een mens moet kiezen, nietwaar? Het wordt wel wennen. Ik moet plots leiding geven aan mensen die al jaren mijn collega’s zijn. Maar ze staan allemaal achter me, en dat is een geruststellend gevoel. Het wordt in elk geval een spannende uitdaging.”

 

Geschreven door Wouter Frateur