Gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. Simpel neergeschreven op papier, maar blijkbaar nog steeds moeilijk in de praktijk om te zetten. Eind 2017 gaat de geschiedenisboeken in als de periode waarbij vrouwen van over de hele wereld samen strijden tegen seksisme en seksueel geweld. #MeToo was geboren. 

Decennialang zijn we in strijd voor vrouwenrechten. Op vandaag is die strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen nog lang niet gestreden. Vrouwen worden nog steeds ongelijk behandeld en dit op heel wat verschillende vlakken. Denk maar aan ongelijk loon, onderdrukking of seksueel geweld. De strijd voor gelijke rechten is sinds het schandaal van Hollywood-producent Harvey Weinstein hotter dan ooit.

Laat van je horen

Sinds 1921 verzamelen vrouwen en mannen zich op 8 maart om samen aandacht te vragen voor gelijke rechten. Ook vandaag zijn er verschillende activiteiten in Antwerpen waar de rechten van de vrouw centraal staan. Neem deel en laat jouw stem horen in de strijd voor gelijke rechten.

1.Mars tegen seksisme

ROSA roept vrouwen en mannen, jong en oud, van welke afkomst ook, op om op straat te komen in Antwerpen in een Mars tegen seksisme, racisme en alle vormen van discriminatie.

Afspraak: donderdag 8 maart om 19u00 Ossenmarkt, Antwerpen

2. Panel over vrouwen in de media

Samen met enkele grote sprekers, waaronder hoofdredactrice van Gazet Van Antwerpen, Kris Van Marsenille wordt er gedebatteerd over vrouwen in de media.

Afspraak: donderdag 8 maart. Van 19u00 tot 21u30. Meistraat 5, Antwerpen

Reservatie: Bel naar 0477981461 of stuur een mail naar info@inspirationvzw.be

3. Vrouwen gaan in gesprek met elkaar

Bij Atlas ga je in kleine groepjes in gesprek met andere vrouwen. Je luistert naar elkaars verhaal en deelt levenservaringen.

Afspraak: donderdag 8 maart. Van 18u30 tot 22u00. Carnotstraat 110, Antwerpen