Mats, 23 jaar, werd geboren in het lichaam van een meisje

“Al van kinds af aan wist ik dat er iets niet klopte, ik speelde nooit met barbiepoppen en droeg nooit kleedjes. Niet alleen mijn omgeving, maar ook mijn lichaam gaf aan dat dat niet de normale gang van zaken was. Toen ik wat ouder werd dacht ik dat ik net als vele anderen gewoon op meisjes viel, maar al snel besefte ik dat dat niet het enige was. Ik was 21 toen ik het eerst aan mijn vrienden vertelde, daarna aan mijn familie. Ik was niet gelukkig in mijn lichaam zoals dat hoorde te zijn. Lange wachttijden, veel gesprekken met dokters en psychologen en verschillende hormoonbehandelingen volgden. Op 9 juli 2018 werden mijn beide borsten verwijderd en ik kan oprecht zeggen dat ik veel gelukkiger ben. Het was al een lange een zware tocht en die gaat nog veel langer worden, maar ik zou de keuze zo opnieuw maken.”