Afgelopen vrijdag organiseerde Jespo VZW de jaarlijkse Ironclass. Kinderen van 8 tot 13 jaar uit Antwerpse lagere scholen konden klassikaal een volledige Ironman triatlon afleggen. Op het Antwerpse Linkeroever legden 550 kinderen samen de volledige afstand al zwemmend, fietsend en lopend af.

De triatlon werd gerealiseerd door een samenwerking tussen Jespo VZW en de Antwerpse triatlonclub Atriac. Hiermee proberen beide clubs jonge kinderen een initiatie te geven in triatlon en ze aan het sporten te zetten. 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. Klassikaal werd de volledige afstand vervolledigd, waardoor iedereen op zijn of haar tempo deel kon nemen.

Meer dan 30 vrijwilligers leidden het evenement in goede banen. “Het doel van dit evenement is niet winnen. We willen dat de kinderen plezier beleven in het sporten en zo meer gaan sporten. Kinderen die de smaak te pakken hebben kunnen op 11 juni terugkomen naar dezelfde locatie, om dan individueel nog eens deel te nemen aan een triatlon initiatie”, vertelt Charles De Roeck, vrijwillige hoofdverantwoordelijke van Jespo-triatlon.
De foto’s van het evenement vind je hier.

 

Geschreven door: Joppe de Bruijn

Header foto door: Sport in de kijker