Fastfoodketen McDonald’s trakteert op donderdag 21 maart op ontbijt. Tussen 7 en 10 uur kan je er terecht om kosteloos de belangrijkste maaltijd van de dag te verorberen.

McDonald’s lanceerde één jaar geleden het ontbijtmenu in België en viert dat door gratis ontbijt uit te delen. Verwacht wel geen uitgebreid buffet, want de keuze is beperkt. Klanten kunnen kiezen voor een een toast ham en kaas, een egg bacon muffin of een croissant en daarnaast voor een kopje koffie, thee of een flesje sinaasappelsap. Desalniettemin komen er op sociale media al veel positieve reacties op de actie.

De bedoeling van het ontbijt blijft natuurlijk wel om extra klanten te winnen. ““De meeste mensen zitten hier tijdens de lunch, tussen 12u en 15u. In de voormiddag zijn er meestal niet veel klanten.”, zegt Morea, crewtrainer in het McDonald’s-filliaal op de Meir in Antwerpen. Via de traktatie wil de multinational zijn relatief onbekend ontbijtmenu promoten. Morea vertelt ook dat het ontbijt op sommige locaties wel al verder staat: “Bij ons, op de Meir, bestaat het ontbijt al een paar jaar. Over heel België is het inderdaad pas vanaf dit jaar ingevoerd.”