Marwa werkt als vrijwilliger bij JES en begeleidt de kinderen tijdens de activiteiten. Zij is slechts een van de vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om JES draaiende te houden. Ze deed haar stage bij JES en verloor haar hart aan de kinderen en het engagement. “Ik had meteen een hele sterke band met de kinderen, en ik voelde me hier meteen thuis.”

Het is voor jongeren vaak niet evident om hun draai te vinden. Het jong geweld van de stad heeft een plek nodig om alles los te kunnen laten. Een plek waar ze kunnen spelen en ontdekken. Een plek waar ze kunnen experimenteren en op hun bek kunnen gaan. Voor veel jongeren is die plek JES Deurne, dankzij het werk van haar vrijwilligers. 

“We vinden het heel belangrijk dat de kinderen respectvol met elkaar omgaan.”

JES geeft jongeren een stem en de ruimte om zich te ontplooien. Of ze nu muziek maken, knutselen, een ontmoetingsplek zoeken of vorming willen, ze krijgen de kans om te experimenteren. Maar ook jongeren die het moeilijk hebben op het pad naar werk of een opleiding kunnen bij JES terecht.

Zin om ook vrijwilliger te worden bij JES? Stuur een mailtje naar info@jes.be met wat meer info over jezelf en je interesses als vrijwilliger!

Camera: Marie De Saedeleer & Fré Clijmans

Montage: Machteld Bland

Presentatie: Machteld Bland