Lunch vergeten mee te nemen naar school? En natuurlijk is net die dag het restaurant van campus Meistraat uitzonderlijk gesloten door een lek in de afvoer. Je moet je broodje dan maar elders gaan kopen, maar waar? Délifrance of Panos? Wij vergeleken voor jou.

plaats/afstand:

Terwijl Délifrance gelegen is op een steenworp van campus Meistraat, moet je voor een broodje van Panos de benen even strekken en een klein hoekje wandelen. De afstand tot aan de Panos is niet zozeer het probleem, het gevaar schuilt hem in de Meir. En ik hoor je al denken, wat maakt het nu uit dat je over de Meir moet wandelen voor je aan de Panos bent, de shopaholics onder ons zullen het gevaar al wel ingezien hebben.

Je verlaat de campus voor een broodje en komt met twee paar nieuwe schoenen, een sjaal, wanten en nieuwe winterjas terug aan op school en komt dan pas tot de conclusie dat je je broodje helemaal vergeten bent door de vele winkels die je passeerde op je tocht.

Plaats en afstand moet je dus zeker in je hoofd houden bij de vergelijking tussen Délifrance en Panos. Ben je een shopaholic, dan is Panos een no-go, je portefuille zal je dankbaar zijn om te kiezen voor Délifrance, je kleerkast misschien net iets minder.

 

 

Kostprijs:

Bij Délifrance betaal je voor een smos ham met wit broodje €3,60. Bij Panos is hetzelfde smosje net iets goedkoper en betaal je er €3,50 voor.

€0,10 verschil per broodje, Misschien wel een reden om net iets verder te wandelen? –al zal dat paar schoenen dat je tegekomt op je tocht en dan uiteindelijk toch maar besluit te kopen, waarschijnlijk net iets meer kosten dan €0,10.

 

De zaak:

 

 

Bij Panos kom je binnen en kan je een broodje nemen uit de koeltoog die zich naast de ingang bevindt.

 

 

 

 

Niet altijd even super, want stel je voor dat het net jouw smosje ham is dat daar al een hele dag ligt te wachten op een koper. Je kan je het wak, met-tomatensap-doordrenkt brood al wel voorstellen.

 

Heb je geluk en is het broodje dat jij graag wilt hebben net uitverkocht of heb je een allergie voor bepaalde zaken die je in een standaard broodje kan terugvinden? Dan staat het vriendelijke personeel van Panos met een glimlach klaar om jouw keuze vers te maken, waarna je verder in de rij aanschuift om je bestelling te gaan betalen.

 

 

 

 

 

 

Bij Délifrance moet je even achteraan de toog wachten en mag je dan je keuze zeggen tegen het enthousiaste personeel. Ze hebben net iets meer keuze in verschillende soorten brood dan Panos. Fan van een maanzaadpavé? Bij Délifrance zit je aan het juiste adres

 

 

 

 

 

 

Eenmaal besteld, rest het je enkel nog om te wachten tot je broodje klaar is en je naar de kassa mag om het te gaan betalen.

 

 

 

 

 

De broodjes:

 

 

Voor de test kochten we zowel bij Panos als bij Délifrance een smos ham met een wit broodje. Beide broodjes zijn ongeveer op dezelfde manier belegd. Mayonaise, ham, ei, sla en tomaat. Bij Délifrance doen ze ook nog komkommer tussen je broodje (misschien vandaar die €0,10 extra?).

 

 

 

Panos

Délifrance

 

 

Ook qua smaak zitten de broodjes beiden op dezelfde lijn. Ze zijn allebei krokant, hebben niet te weinig, maar ook niet te veel mayonaise en zijn goed gevuld met groenten en rijkelijk belegd met ham.

 

 

 

Conclusie:

Maanzaadpavéfan of shopaholic? Het maakt een verschil in de keuze van je broodjeszaak. De shopaholics onder ons zullen waarschijnlijk vlugger kiezen voor een broodje van Panos omdat ze dan nog even kunnen kijken naar de nieuwste trends in de etalages op de Meir, de maanzaadpavéfans zullen zich ongetwijfeld onmiddellijk naar Délifrance begeven om er hun broodje te gaan kopen.

Geen fan van een pavé met maanzaad en niet zo beïnvloedbaar door de nieuwste trends in de etalages van de Meir? Panos en Délifrance bieden je beide heerlijke broodjes aan om je honger te stillen, the choice is up to you.