Christophe De Prez kampt al een tijdje met een alcoholverslaving en is daarvoor in opname in een psychiatrische instelling. Een paar jaar geleden begon hij te schrijven. Zijn teksten helpen hem om sneller hulp te vragen zodat hij niet gaat vluchten in negatieve zaken. Poëzie betekent dus meer dan ‘gewoon een tekst’ maar kan mensen echt verder helpen.

In het interview hoorde je dat Christophe nog druk bezig is met het ontdekken van nieuwe aspecten in de poëzie.

Een van die aspecten is het delen van zijn poëzie met de buitenwereld. Daar is dit interview een goed voorbeeld van. Nog geen jaar geleden startte Christophe ook met een Facebookpagina waar hij sommige teksten deelt, breng dus ook zeker een bezoekje aan ‘Foto’s en teksten‘. Als hij zijn teksten deelt, geeft hij een stukje van zichzelf bloot en stelt hij zich heel kwetsbaar op.

Op zijn pagina deelt hij enkel de poëzie waarin hij zichzelf niet zwart maakt. Hij probeert wel om zijn donkerste teksten te delen met zijn therapeuten. Het lukt hem voorlopig nog niet om al met zelfzorg aan de slag te gaan in zijn poëzie, maar hij hoopt dat dat in de toekomst steeds beter zal gaan.

Soms slaagt hij erin om zichzelf niet af te breken en schrijft hij naar een verloren geliefde, zijn overleden grootmoeder of toekomstige mensen waarnaar hij verlangt. Zo hoopt hij zijn onbekende geliefde nog te vinden. Maar eerst gaat hij zich focussen op zichzelf en pas daarna is er ook tijd voor liefde.

Hij hoopt ook dat er in de toekomst meer poëzie te vinden zal zijn in de straat. Momenteel is er volgens hem veel te weinig aandacht voor en dat zou hij graag zien veranderen.