In België is het deze week minstens zeven graden kouder dan in Groenland. Dit is uitzonderlijk want Groenland heeft strengen winters waar de temperaturen tot -30 graden kunnen oplopen.

Zijn de Belgen voorbereid op deze vrieskou? In onderstaand filmpje kan je alvast eens kijken hoe de Antwerpenaren omgaan met deze koude temperaturen.

 

 

Er zijn alvast enkele voordelen aan lage temperaturen:

Calorieën verbranden sneller als je het koud hebt

Het lichaam moet meer moeite doen om zichzelf warm te houden, daardoor verbranden de calorieën sneller.

Minder overlevingskans van bacteriën

Veel mensen denken dat ze ziek worden door de kou maar niets is minder waar. Door de lage temperaturen krijgen bacteriën de kans niet om te overleven.

Nachtrust en concentratie zijn beter 

Nachtrust en concentratie hebben altijd al een verband gehad. Wanneer je een goede nachtrust hebt gehad, heb je de dag erna ook een betere concentratie.
Nu is het ook bewezen dat je een betere nachtrust hebt als het niet te warm is in je kamer. Je lichaam moet namelijk warmte kunnen afstoten als je slaapt.

Mooiere verzorgdere huid

Dit is verbazingwekkend genoeg waar. Ook al heb je last van droge handen of kapotte lippen. Je huid zal er beter uitzien. Doordat het koud is en je lichaam harder moet werken, krijgt ook de bloedcirculatie een boost. Daardoor zullen zwellingen en ontstekingen op de huid wegebben.

Bron: Vanmarsenille, C., 28 februari 2018,Vijf redenen waarom de vrieskou goed voor u is.  Geraadpleegd op 28 februari 2018. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/02/28/vijf-redenen-waarom-de-vrieskou-goed-voor-u-is/
afbeelding: google image gelabeld voor hergebruik.